США попередили союзників про те, що росія отримує від Китаю дані геопросторової розвідки

США попередили союзників про те, що росія отримує від Китаю дані геопросторової розвідки

США попередили своїх союзників про те, що Китай посилив свою підтримку РФ, у тому числі надає їй дані геопросторової розвідки, щоб допомогти у війні проти України. 

Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg.

На тлі ознак подальшої військової інтеграції між двома країнами Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків, за словами людей, знайомих з цим питанням. За словами одного з співрозмовників, китайська підтримка також включає оптику, паливо для ракет і посилення космічної співпраці, - йдеться в повідомленні Bloomberg

Зазначається, що представники Ради національної безпеки Білого дому відмовилися від коментарів. Міністерство закордонних справ Китаю не відразу відповіло на прохання про коментар у святкові вихідні.

Пекін намагається зображати себе переважно нейтральним перед обличчям повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій рік, але він встановив глибокий союз з Москвою в рамках того, що Сі Цзіньпін і путін назвали дружбою "без обмежень" напередодні зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні, - ідеться також у повідомленні.

Нагадаємо, Мобільна вогнева група Сил оборони збила "Калібр" уночі – Євлаш

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next