З початку повномасштабної війни поранення отримав 351 рятувальник

З початку повномасштабної війни поранення отримав 351 рятувальник

Із 24 лютого 2022 року поранення отримав 351 співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це в повідомляє пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону.

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок обстрілів під час виконання у нас загинув 91 співробітник ДСНС і 351 - отримав поранення. І сюди входять не тільки саме рятувальники, які ліквідовують наслідки російських прильотів, розбирають завали тощо - сюди входять ще і наші піротехнічні підрозділи, ‒ заявив він.

Відповідаючи на питання про оплату роботи співробітників ДСНС, Хорунжий поінформував, що якщо рятувальники працюють на деокупованих територіях або територіях, які примикають до районів ведення бойових дій, то там є відповідна додаткова виплата до 30 тисяч грн.

За його словами, якщо вони виконують безпосередньо на нулі певні функції - такі, як евакуація людей тощо, то це може бути виплата до 100 тисяч гривень залежно від того, де вони виконують свої обов'язки.

Пресофіцер зазначив, що у випадку загибелі рятувальників держава забезпечує виплати родинам цих співробітників ДСНС тощо. Він сказав, що для рятувальників окремо існує і санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація тощо.

Вона є обов'язковою - там, де люди брали участь у розборі завалів або у надзвичайних ситуаціях, пов'язаних із загибеллю людей, то, звичайно, вони мають проходити таку реабілітацію. У ДСНС ми дуже слідкуємо за цими процесами. До людей ми відносимося дуже і дуже добре, і все, що стосується забезпечення, виконується, ‒ запевнив Хорунжий.

Нагадаємо, Нідерланди виділять понад €4 млрд для України до 2026 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє українських військових підірвалися на вибухівці На Донбасі двоє українських військових підірвалися на вибухівці
За останню добу у зоні Операції Об'єднаних сил російські бойовики вісім разів порушили режим "тиші". Внаслідок вибуху невідомого пристрою було поранено двох українських військових.
На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник
Внаслідок одного з обстрілів російських найманців, на Донбасі був поранений один український військовослужбовець.
На Донбасі український військовий підірвався на вибухівці На Донбасі український військовий підірвався на вибухівці
Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав бойове травмування. Однак, минула доба на Донбасі пройшла спокійно - бойових втрат серед українських захисників немає.
Loading...
Load next