Правоохоронці на Закарпатті викрили керівника благодійного фонду: ошукав рідних воїна на понад 200 тис. грн

Правоохоронці на Закарпатті викрили керівника благодійного фонду: ошукав рідних воїна на понад 200 тис. грн

Правоохоронці у Закарпатській області викрили керівника благодійного фонду, який обіцяв придбати авто для ЗСУ, натомість ошукав матір і дружину військового на понад 200 тис. грн.

Про це повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі.

За даними слідства,  житель Хустщини ошукав двох мешканок Запорізької області – матір і дружину військовослужбовця, які займалися пошуком автомобіля для нього. Про це дізнався підозрюваний і заявив, що може допомогти придбати позашляховик "Mitsubishi" за 6000 євро.

Для цього рідні військового повинні були сплатити 90% від вартості авто, а решту надати після отримання транспортного засобу. У липні минулого року потерпілі перерахували на банківську картку шахрая 223 тис. грн, однак обіцяне авто закарпатець так і не придбав. Зрозумівши, що їх ошукали, жінки повідомили про те, що трапилося, правоохоронцям, - йдеться у повідомленні.

Наразі триває розслідування. Керівнику благодійного фонду оголосили підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України). Незабаром чоловіку обиратимуть запобіжний захід, прокурори наполягатимуть на триманні його під вартою.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Росія може мати до десяти ракетоносіїв в акваторії Чорного моря - Плетенчук

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті правоохоронці затримали угруповання серійних крадіїв На Закарпатті правоохоронці затримали угруповання серійних крадіїв
Зловмисники мають за плечима чималий кримінальний досвід, за що неодноразово відбували покарання.
Спецоперація "Павутина": в Україні викрили 23 особи, які створювали та продавали порноконтент за участі дітей (фото) Спецоперація "Павутина": в Україні викрили 23 особи, які створювали та продавали порноконтент за участі дітей (фото)
У Черкасах до зйомок таких відео матір залучила своїх малих доньок.
У Харкові викрили масштабне шахрайство: жінку обікрали на десятки мільйонів У Харкові викрили масштабне шахрайство: жінку обікрали на десятки мільйонів
Загальна сума завданих потерпілій матеріальних збитків складає понад 36 мільйонів гривень. Зловмисники вже намагалися у 2019 році заволодіти майном підприємства.
Loading...
Load next