Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою набула чинності

Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою набула чинності

Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою офіційно набула чинності 1 липня.

Про це нагадали у Міністерстві міжнародної торгівлі Канади.

Це - важливий етап у двосторонніх канадсько-українських відносинах. Модернізована угода покращить торгівлю, пришвидшить економічну співпрацю та підтримає фінансове реформування України й зусилля з її відбудови. Вона також свідчить про непохитну відданість Канади довготерміновій безпеці України, її стабільності та економічному відновленню після повномасштабного вторгнення Росії, - заявили у міністерстві.

Зазначається, що оновлена угода вигідна обом державам.

Вона зберігає преференційний доступ до ринку, гарантований попередньою угодою від 2017 року; оновлює та додає нові формулювання в таких сферах, як: торгівля послугами, інвестиції, тимчасовий в’їзд для підприємців, телекомунікації, цифрова торгівля, трудові відносини та навколишнє середовище; вона також додає окремий розділ про торгівлю та корінні народи - перший в історії кожної країни, - наголосили у відомстві.

У міністерстві зауважили, що “від початку російського вторгнення, Канада очолювала міжнародну допомогу українському народу”.

Оновлена угода - це ще один приклад підтримки Канадою не лише заснованої на правилах торгівлі та зусиль України з відбудови, але також сприяє довготерміновій безпеці України, її стабільності й відновленню, - підсумувала у відомстві.

Нагадаємо, Вбивство посадовця запорізької мерії: затримали можливого співучасника злочину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next