Patriot і ракети для HIMARS: у Пентагоні розповіли про новий пакет допомоги Україні

Patriot і ракети для HIMARS: у Пентагоні розповіли про новий пакет допомоги Україні

До пакета військової допомоги Україні, оголошеної президентом США Джо Байденом, увійдуть батарея Patriot, інші системи ППО, ракети для HIMARS, протитанкові комплекси та інше обладнання.

Про це повідомили в четвер у Пентагоні.

Пакет, виділений за президентськими повноваженнями (PDA) на суму близько $225 мільйонів, надасть Україні додаткові можливості для виконання її найбільш нагальних потреб,- зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що в межах цього пакета в Україні будуть передані одна батарея Patriot, боєприпаси для систем ЗРК NASAMS, зенітні ракети Stinge, боєприпаси для HIMARS. Крім того, ЗСУ отримають артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, протитанкові системи TOW, Javelin, AT-4, набої до стрілецької зброї; підривні боєприпаси; запасні частини й ресурси для технічного обслуговування.

Сполучені Штати продовжуватимуть працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами, щоб гарантувати, що відважні захисники України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією, - наголосили в Міноборони США.

Нагадаємо, Відсьогодні в Україні заборонений продаж сигарет та електронних сигарет із ароматизаторами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото) В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото)
Брендовий одяг ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей. Цим самим "перевізники" ухилялись від сплати податків, що призвело до недоотримання державою десятків мільйонів гривень.
Loading...
Load next