Напруга на кордоні з Україною зникла і війська повертаються на бази - лукашенко

Напруга на кордоні з Україною зникла і війська повертаються на бази - лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на білорусько-українському кордоні спала і додаткові війська, які раніше туди відправили, повертаються на свої бази.

Про це повідомляє Reuters.

Ну що ж, друзі, ми повинні відвести наші війська від кордону. Щоб було зрозуміло, що ми не маємо наміру ні воювати, ні зосереджувати тут свої збройні сили, крім сил спеціальних операцій. Це означає, що тих (українських) військ, які були введені як підкріплення, зараз немає. Ніяких труднощів з українцями зараз немає і, сподіваюся, не буде, – сказав він.

Наприкінці минулого місяця міністерство оборони Білорусі заявило, що посилює кордон у відповідь на нібито нарощування українських військ.

Лукашенко заявив у четвер, 25 квітня, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні – досить високий.

За його словами, Білорусь перекинула кілька боєздатних батальйонів з Вітебської області, розташованої на кордоні з Росією, до західних меж країни.

Речник українських прикордонників відкинув ідею додаткового розгортання військ.

Білоруси з самого початку створили собі цю загрозу, а потім цю ж загрозу зняли, – сказав він.

Нагадаємо, У Зеленського розповіли про подальший план дій з "формулою миру"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
"Хотіла плюнути вам в обличчя": білоруська журналістка в ефірі посварилась з "фанатом Лукашенка" Шевченком (відео) "Хотіла плюнути вам в обличчя": білоруська журналістка в ефірі посварилась з "фанатом Лукашенка" Шевченком (відео)
Білоруська журналістка та блогерка Тетяна Мартинова та позафракційний народний депутат Євгеній Шевченко, якого нещодавно виключили із партії "Слуга народу" влаштували сварку у прямому ефірі.
Loading...
Load next