10 років зі збиття MH-17: кожна восьма родина загиблих пасажирів досі страждає від горя

10 років зі збиття MH-17: кожна восьма родина загиблих пасажирів досі страждає від горя

Кожна восьма родина пасажирів, що загинули внаслідок збиття літака авіарейсу MH-17, що стався 17 липня 2014 року, досі страждає від серйозного горя і не може змиритися з втратою близьких.

Про це свідчать дані дослідження професора Гронінгенського університету Йос де Кейсер, передає нідерландська телекомпанія NOS.

Вчений вказує, що ці сім'ї досі борються з безсонням, проблемами з концентрацією уваги, депресією, посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) і довготривалими важкими розладами від горя.

Де Кейсер виділив 4 категорії людей, які переживають втрату:

  • стійкі — вони можуть повернутися до свого життя;
  • ті, хто відновлюються;
  • група, яка не мала багато скарг, але їхній стан не покращується;
  • хронічна група — ті, хто досі не пережив втрату.

Науковець вказує, що деяким людям все ж вдається відновити свій стан після терапії, зокрема тим, хто втратив в авіакатастрофі всю родину.

А втім, де Кейсер підкреслює, що такі результати не стосуються усіх людей, які втратили близьких. У дослідження взяли участь майже 300 з приблизно 1300 сімей, які мали втрати.

17 липня 2014 року пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, збили на Донеччині. Усі 298 пасажирів та членів екіпажу загинули.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру ексглаві МВС Захарченку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
У Києві повідомили про замінування двох станцій метро (доповнюється) У Києві повідомили про замінування двох станцій метро (доповнюється)
Надійшов анонімний дзвінок про мінування.
На Буковині вантажівка влетіла в мікроавтобус з пасажирами (фото) На Буковині вантажівка влетіла в мікроавтобус з пасажирами (фото)
Всі обставини аварії встановлюються.
Пасажирка заявила про спробу зґвалтування в потязі: в УЗ прокоментували інцидент Пасажирка заявила про спробу зґвалтування в потязі: в УЗ прокоментували інцидент
Інцидент зі спробою зґвалтування у вагоні, про який стало відомо сьогодні зранку, стався в потязі 092Л сполученням Київ-Львів. Пасажирка розповіла, що не отримала належної допомоги від провідниці та начальника потяга.
Loading...
Load next