Наразі є велика проблема з дотриманням мовного закону в інтернеті - Кремінь

Наразі є велика проблема з дотриманням мовного закону в інтернеті - Кремінь

В Україні наразі є велика проблема з дотриманням мовного закону в інтернет-просторі.

Про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь сказав в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини".

У нас зараз велика проблема з дотриманням мовного закону у сфері інтернету. Це стосується інтернет-сторінок, які досі не мають стартової сторінки українською мовою, а також інтернет-магазинів, - сказав Кремінь.

Він зазначив, що водночас є системні порушення мовного закону в сфері обслуговування громадян України. Крім того, фіксуються порушення й у сфері зовнішньої реклами. За його словами, також громадяни надсилають скарги щодо порушень мовного законодавства у сфері освіти.

Сподіваюся, що ті порушення, які були донедавна, в тому числі у діяльності депутатів місцевих рад, вони так само будуть нормалізовані. На жаль, ми продовжуємо штрафувати місцевих депутатів, які під час пленарних засідань місцевих рад, зокрема, півдня України, продовжують виступати недержавною мовою, - додав Кремінь.

Нагадаємо, Наводив російські «КАБи» на позиції Сил оборони: затримано 49-річного прихильника рашизму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Шість українських телеканалів порушили мовний закон - омбудсмен Шість українських телеканалів порушили мовний закон - омбудсмен
Нові норми закону про мову, передбачають, що мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна. Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови виявив 6 порушників.
Loading...
Load next