Українка хотіла вивезти до Європи дві потенційно антикварні Біблії, каблучки, браслети та монети

Українка хотіла вивезти до Європи дві потенційно антикварні Біблії, каблучки, браслети та монети

21 липня, під час митного огляду рейсового автобуса "Херсон - Плзень", в ручній  поклажі 48-річної громадянки України виявили дві Біблії, які можуть мати антикварну, історичну або культурну цінність.

Про це повідомляють на сторінці Львівської митниці.

Обидва примірники Святого Письма скеровано на експертизу, яка визначить їх вартість та цінність.

Крім того, 20 липня, в пункті пропуску "Краковець - Корчова", який їхав до Польщі, працівники митниці  виявили колекцію з 30 монет жовтого та білого кольорів.  Окремі з них датовані 1812, 1829, 1836 рр. Чи являють вони собою культурну, історичну або антикварну цінність, встановить подальша експертиза.

"Яскравою намистинкою", як пишуть митники,  стали ювелірні вироби, виявлені  в пункті пропуску "Шегині-Медика". При огляду  "Mercedes Sprinter", який повертався із Польщі, працівники митниці виявили дві каблучки Cartier, браслет і ланцюжок Tiffany&Co.

Ці товари не належать до історичних цінностей, однак їх ринкова вартість становить не менше 300 тис. гривень. 

Законом України "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей"  затверджено перелік об'єктів матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

У Львівській митниці нагадали, що предмети культурного призначення поділяються на такі, що заборонені, обмежені до переміщення через митний кордон України та такі, що можуть вільно переміщуватися.

Вивезенню з України не підлягають (ст. 13 Закону):

  • культурні цінності, занесені до Державного реєстру національного культурного надбання;
  • культурні цінності, включені до Національного архівного фонду;
  • культурні цінності, включені до Музейного фонду України.

Нагадаємо, НАБУ має дві застороги до законопроєкту про угоди корупціонерів зі слідством

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
"Попелюшка" з сюрпризом у туфельці: жінка намагалася перетнути кордон з наркотиками "Попелюшка" з сюрпризом у туфельці: жінка намагалася перетнути кордон з наркотиками
На Харківщині жінка хотіла перетнути кордон із забороненою речовиною. У босоніжці затриманої виявили наркотики.
Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці  (фото) Правоохоронці "спіймали на гарячому" банду хабарників на Київській митниці (фото)
Співробітники Київської Держмитслужби вимагали з підприємців кошти за нестворення штучних перешкод у розмитненні товарів. Сума одноразового хабаря становила майже 8 тисяч доларів.
Loading...
Load next