Углава подав позов про захист честі і гідності проти ЦПК

Углава подав позов про захист честі і гідності проти ЦПК

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава подав позов про захист честі і гідності проти Центру протидії корупції і особисто очільника ЦПК Віталія Шабуніна.

Про це Углава написав у Фейсбуці.

Весь мій професійний шлях я намагався уникати гучних публічних заяв, при цьому завжди дотримувався високих професійних і моральних стандартів. На першому місці для мене завжди були професіоналізм, порядність та команда, і я продовжую жити за цими принципами. Саме тому я прийняв рішення відстоювати свою честь та гідність — не у ЗМІ, а у суді, - зазначив Углава.

Він заявив, що останні кілька місяців спостерігає дуже агресивну кампанію особисто проти нього та НАБУ, у керівництві якого він працює вже майже 10 років.

Ця медійна кампанія ведеться за чітким планом та, на мою думку, ретельно координується деякими представниками громадських організацій, які, на превеликий жаль, часто вдаються до маніпуляцій. Не уявляю собі, яку мету переслідують люди, окрім як повна дискредитація побудованої нами незалежної антикорупційної інституції, - вважає перший заступник глави НАБУ.

На його переконання, боротьба за вплив та владу не повинні ставити під загрозу долю Національного антикорупційного бюро.

Хочу ще раз чітко заявити: інформація щодо моєї нібито причетності до витоку із НАБУ даних — неправдива. Більш того, вона формує у суспільства хибне сприйняття моєї професійної діяльності, порушує право на повагу до честі, гідності та моєї ділової репутації, - зазначив Углава.

Він додав, що наразі проти нього немає жодного кримінального чи дисциплінарного провадження щодо розповсюдження ним особисто інформації та/або матеріалів будь-якого досудового розслідування.

Тому на кожне таке висловлювання я буду реагувати відповідно до закону — у суді. Вимагаю від Центру протидії корупції та особисто від Віталія Шабуніна спростувати розповсюджену проти мене недостовірну інформацію щодо нібито зливу фігурантам одного із розслідувань даних досудового розслідування НАБУ, - заявив перший заступник глави НАБУ.

Углава зазначив, що відповідний позов подано до суду і що "саме судовий розгляд та винесення відповідного рішення поставить крапку у цій дискусії".

Нагадаємо, Спецслужба транспорту за тиждень розмінувала понад 1800 гектарів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next