Цьогоріч Міноборони вже допустило до експлуатації понад 20 зразків спеціальної легкої техніки

Цьогоріч Міноборони вже допустило до експлуатації понад 20 зразків спеціальної легкої техніки

Міністерство оборони за шість місяців 2024 року кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

За 6 місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки, призначеної для пересування по пересіченій місцевості та виконання завдань на воді. Для порівняння, у 2023 році арсенал сил оборони поповнили 7 зразків такого транспорту, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до переліку кодифікованих зразків входить продукція відомих виробників всюдихідної легкої автомототехніки зі США, Азії та Європи. Зокрема, серед нових зразків є багі (невеликі легкі автомобілі високої прохідності), мотоцикли з електродвигунами та двигунами внутрішнього згорання, чотири- та шестиколісні квадроцикли і гексоцикли.

Також для потреб підрозділів сил оборони кодифіковано гідроцикли - транспорт для пересування по воді, - наголосили в МОУ.

За інформацією, спектр застосування таких транспортних засобів на фронті є досить широким. Легкий всюдихідний автомототранспорт використовують для переміщення особового складу та вантажів в умовах складного рельєфу місцевості та відсутності доріг, для евакуації поранених, логістичного забезпечення позицій на передньому краї, ведення розвідки або як мобільні вогневі точки.

Нагадаємо, Угорщина може подати на Україну до суду через припинення транзиту російської нафти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ліквідація бойовиків РФ: у мережі оприлюднили відео самознищення окупантів на Донбасі Ліквідація бойовиків РФ: у мережі оприлюднили відео самознищення окупантів на Донбасі
Внаслідок удару окупанти зазнали серйозних втрат. Відео, яке з'явилось у мережі було оприлюднено з комп’ютера одного з бойовиків з позивним Стриж.
Loading...
Load next