Міністр оборони рф зателефонував очільнику Пентагону й попередив про "таємну операцію" України проти рф – NYT

Міністр оборони рф зателефонував очільнику Пентагону й попередив про "таємну операцію" України проти рф – NYT

Міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов на початку липня зателефонував очільнику Пентагона генералу Ллойду Остіну й повідомив про “таємну операцію” України проти Росії.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на власні джерела —  двох офіційних осіб США та ще одного чиновника, проінформованого про розмову.

За словами співрозмовників видання, 12 липня Остін отримав від Бєлоусова “незвичне прохання” про бажання поговорити телефоном. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Остін спілкувався телефоном з міністром оборони Росії лише п’ять разів, майже завжди з ініціативи Пентагону та часто з метою уникнути прорахунків, які могли б спричинити ескалацію конфлікту.

Бєлоусов у розмові з Остіном заявив, що вони виявили “таємну операцію” України проти Росії, яка нібито проводилася з дозволу американців, і може призвести до загострення напруженості між Москвою і Вашингтоном.

Як зазначають у NYT, представники Пентагону були здивовані цим твердженням і не знали про подібну операцію.

Попри глибоку залежність України від США у військовій, розвідувальній та дипломатичній підтримці, українські посадовці не завжди є прозорими зі своїми американськими колегами щодо своїх військових операцій, особливо тих, що спрямовані проти російських об’єктів у тилу ворога, — зазначають американські журналісти й додають, що ці операції розчарували американських посадовців, які вважають, що вони не тільки не покращили позицію України на полі бою, але й ризикують відштовхнути європейських союзників і призвели до розширення війни.

Йдеться про удар по російській авіабазі на західному узбережжі Криму, підрив вантажівки, який зруйнував частину Керченського мосту, який з’єднує Росію з Кримом, і удари безпілотників по території Росії.

NYT зазначає, що українські офіційні особи відмовилися коментувати це питання. Міноборони РФ також не відповіло на запит щодо надання коментарів.

Після телефонного дзвінка Остіна й Бєлоусова заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх розповідала, що під час розмови міністр оборони США наголосив на “важливості підтримання комунікації в умовах російської війни проти України”.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next