Ізраїль проситиме виключити Туреччину з НАТО через погрози Ердогана

Ізраїль проситиме виключити Туреччину з НАТО через погрози Ердогана

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю закликали НАТО виключити Туреччину з Альянсу після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган сказав, що Туреччина може «увійти» в Ізраїль, так само як у Лівію та Нагірний Карабах.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Ізраїлю, яке цитує Times of Israel.

Слова Ердогана там назвали «небезпечною риторикою», сприйнявши їх як погрози вторгнення в Ізраїль. Тож ізраїльським дипломатам доручили зв’язатися з усіма членами НАТО і закликати виключити Туреччину з Альянсу.

Раніше турецький президент заявив, що його країна готова «увійти» до Ізраїлю, згадавши Лівію та Нагірний Карабах. Reuters писав, що, вочевидь, Ердоган мав на увазі минулі операції Туреччини. У 2020 році Туреччина направила своїх військових до Лівії на підтримку визнаного ООН уряду національної згоди.

Однак після цих слів турецького президента міністр закордонних справ Ісраель Кац порівняв його з колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном.

У Туреччині не забарилися з відповіддю. Там заявили, що «як закінчився геноцид Гітлера, так само закінчиться і геноцид [прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна] Нетаньягу». У заяві МЗС також наголосили, що тих, «хто прагне знищити палестинців», притягнуть до відповідальності, як і «нацистів-геноцидників».

Нагадаємо, Мешканці прифронтових громад зможуть безплатно заготовляти дрова: уряд затвердив постанову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next