ХАМАС не братиме участь у переговорах про перемир'я у Газі - Reuters

ХАМАС не братиме участь у переговорах про перемир'я у Газі - Reuters

Палестинське ісламістське угрупування ХАМАС заявило в середу, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в Газі, запланованому на четвер у Катарі.

Про це повідомляє Reuters.

США заявили, що очікують, що непрямі переговори відбудуться, як і планувалося, в столиці Катару Досі в четвер, і що угода про припинення вогню все ще можлива.

Ізраїльський уряд заявив, що відправить делегацію на переговори в четвер, але ХАМАС зажадало дієвого плану реалізації пропозиції від США і їх союзників, яку воно вже прийняло, а не нових переговорів.

ХАМАС прихильний до пропозиції, представленої йому 2 липня, яка базується на резолюції Ради Безпеки ООН і промові Байдена, і рух готовий негайно розпочати обговорення механізму її реалізації, - заявив високопоставлений представник ХАМАСу Самі Абу Зухрі в інтерв'ю Reuters.

Три високопоставлені іранські чиновники раніше заявляли, що тільки угода про припинення вогню в Газі може утримати Іран від прямої відповіді Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії минулого місяця.

Угода про припинення вогню має на меті припинити бойові дії в Газі і забезпечити звільнення ізраїльських заручників, які утримуються ХАМАСом в анклаві, в обмін на багатьох палестинців, ув'язнених Ізраїлем.

Проте ХАМАС вимагає угоди про припинення війни і виведення ізраїльських військ з Гази як основної передумови для звільнення заручників, в той час як прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляє, що погодиться лише на паузу в бойових діях, щоб дозволити якомога більшій кількості заручників повернутися додому. Він неодноразово заявляв, що війна може закінчитися лише тоді, коли буде ліквідовано ХАМАС.

Нагадаємо, СБУ і НАБУ викрили ділків, які розікрали ₴12 мільйонів на динамічний захист для танків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next