Конотоп пережив найбільший авіаудар від початку повномасштабної війни - ОВА

Конотоп пережив найбільший авіаудар від початку повномасштабної війни - ОВА

Сьогоднішній російський обстріл міста Конотоп Сумської області був наймасштабнішим від початку широкомасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомив в ефірі телемарафону начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Таких обстрілів з початку широкомасштабної війни місто Конотоп на собі ще не відчувало. Це був наймасштабніший авіаційний удар, - зазначив Артюх.

Він зазначив, що ворог хотів деморалізувати і створити паніку в місті. Для цього спланував завдати ударів по енергетичних об’єктах міста, щоб місто було в темряві. А потім почав знищувати житлові будинки мирних жителів. Тобто, щоб була паніка, не було води, не було зв’язку, не працювали інші комунікаційні лінії, які існували в місті. Але до цієї ситуації місто було готове.

Місто мало певний матеріальний резерв, зробило певні захисні споруди. Завдяки цьому енергетики вже почали підключати мікрорайони міста до електроенергії, - наголосив начальник ОВА.

За його словами, коли була відключена електроенергія, працювали резервні джерела електроживлення, які були підготовлені громадою завчасно. Відповідно жителі міста не отримали таких наслідків, на які розраховував ворог.

Також очільник області додав, що прибули міжнародні організації, які разом з відповідними підрозділами міста відновлюють і надають допомогу жителям міста Конотоп. На місто була одна атака, яка тривала впродовж десь 40 хвилин, можливо, трішки більше. Зокрема було приблизно 8 ударів по місту.

Нагадаємо, Росія вдарила ракетою по судну із зерном для Єгипту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next