В Україні розслідують близько 4 тисяч воєнних злочинів Росії проти дітей

В Україні розслідують близько 4 тисяч воєнних злочинів Росії проти дітей

В Україні розслідують близько 4 тисяч воєнних злочинів Росії проти дітей, із них 11 справ стосуються тимчасово захоплених територій.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

За словами Костіна, Росія на тимчасово захоплених територіях проводить ідеологічну обробку українських дітей, зокрема залучаючи їх до парамілітарних організацій.

Дітям видають російські паспорти і замінюють дані, їх «перевиховують» у дусі російської пропаганди, затягують в «Юнармію» та інші парамілітарні організації. Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 000 дітей. Згідно з наказом міністра освіти Росії, неповнолітніх членів «Юнармії» можна залучати до бойових дій проти України, - зазначив генпрокурор.

За фактами пропаганди та мілітаризації дітей розслідуються 11 кримінальних проваджень, дев’ять обвинувальних актів скеровані до суду, чотири особи вже засуджені.

З початку повномасштабного вторгнення РФ зареєстровані близько 4 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів проти дітей.

За інформацією генпрокурора, найбільша кількість із них у Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

Вони стосуються, в тому числі, фактів викрадення і позбавлення волі, примусової депортації, сексуального насильства. За воєнні злочини проти дітей повідомлено про підозру 54 особам. Щодо 44 осіб розслідування завершено, справи передані до суду. 31 воєнного злочинця засуджено. І ця робота постійно триває, - наголосив Костін.

Як відомо, в Україні станом на 10 вересня загинули 575 дітей, поранені 1599 дітей, зниклими безвісти вважаються 1916 дітей.

Нагадаємо, Росія зосередила на Курському напрямку від 30 до 45 тисяч військових - ОТУ «Сіверськ»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next