ВРУ не змогла ухвалити постанову про деколонізацію 330 населених пунктів

ВРУ не змогла ухвалити постанову про деколонізацію 330 населених пунктів

Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про перейменування 330 населених пунктів у межах процесу деколонізації.

Про це повідомили народні депутати у середу опівдні, зокрема, Ірина Геращенко, Роман Лозинський, Олексій Гончаренко.

Щойно Парламент провалив голосування за постанову про дерусифікацію назв 333 населених пунктів. Провалив історичний шанс викинути з карти України все те, що було нав’язано москвою протягом століть поневолення.

Неформальне об’єднання “Депутати московського патріархату” усіма правдами і неправдами накрутили колег, тому на табло лише 208 голосів. Це тотальна ганьба для України. Це реванш, – написав Лозинський.

Відтак, парламентарі вирішили блокувати трибуну Верховної Ради з вимогою зібрати погоджувальну раду і повторно винести на розгляд постанову щодо декомунізації та деколонізації. А до того часу, як вирішили депутати, парламент не працюватиме.

Не можуть більше в Україні бути населені пункти, які несуть назви всіх цих радянських катів, які нищили Україну, — наголосила Геращенко.

За її словами, біля трибуни зібралися представники усіх парламентських фракцій, окрім колишніх представників нині забороненої партії ОПЗЖ.

Зокрема, парламентський комітет рекомендував перейменувати 7 районів, 15 міст, 56 селищ, 263 села.

Наприклад, Южне Одеської області пропонують перейменувати в Порт-Анненталь.

У Дніпропетровській області назву міста Новомосковськ змінять на Самар, Павлоград – на Матвіїв, Синельникове – на Ріднопілля, Першотравенськ – на Шахтарське. Синельниківський район перейменують на Ріднопільський район.

У Луганській області місто Первомайськ на місто Сокологірськ, Молодогвардійськ на Отаманівку, Сєвєродонецьк на Сіверськодонецьк.

У Львівській області місто Червоноград на Шептицький.

На Миколаївщині місто Южноукраїнськ на Гард, Первомайськ на Ольвіополь. Первомайський район перейменують на Ольвіопольський район.

На Полтавщині місто Дружба на Хутір-Михайлівський.

На Харківщині місто Красноград на Берестин, місто Первомайський на Златопіль.

У Черкаській області місто Ватутіне на місто Багачеве.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

Заголом комітет розглянув 341 пропозицію органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій та рекомендацію Українського інституту нацпам’яті, Національної комісіїзі стандартів держмови щодо перейменування окремих населених пунктів та районів Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови.

Нагадаємо, Із початку року понад 665 українських сімей усиновили дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео) Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео)
Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко перед голосуванням за законопроєкт Володимира Зеленського про відповідальність за брехню в деклараціях відзначився "хамською витівкою".
У Києві замінували будівлю Верховної Ради: поліція шукає вибухівку (відео) У Києві замінували будівлю Верховної Ради: поліція шукає вибухівку (відео)
Київська поліція повідомила про мінування Верховної Ради, наразі правоохоронці перевіряють будівлю на наявність вибухівки.
Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах
Нардеп від "Слуги народу" Олег Арсенюк влаштував бійку в розважальному закладі "Бочка" у Черкасах.
Loading...
Load next