У Польщі за добу зафіксували понад 100 спроб порушення кордону з боку Білорусі

У Польщі за добу зафіксували понад 100 спроб порушення кордону з боку Білорусі

У Польщі за минулу добу зафіксували понад 110 спроб порушення кордону з території Білорусі. Нелегали демонстрували агресивні дії щодо польських патрулів, кидаючи в них гілками дерев.

Про це повідомили у Підляському відділі Прикордонної служби РП.

Відомо, що іноземці намагалися нелегально потрапити до Польщі на ділянках відповідальності прикордонних застав у Наревці, Міхалові, Кринках, Пласкій та Бобровниках. На ділянці кордону, що охороняється прикордонною заставою в Кринках, мігранти переходили прикордонну річку Свіслоч.

У зоні дії прикордонної застави в Наревці іноземці, невдоволені тим, що не змогли незаконно перетнути кордон, нападали на польські патрулі, кидаючи через загородження гілками дерев, - повідомили польські прикордонники.

Як зазначається, внаслідок інцидентів ніхто не постраждав.

У результаті дій прикордонників затримано громадянина Туреччини, який їхав на кордон, щоб забрати звідти нелегальних мігрантів для їх подальшого перевезення углиб Європи.

Польські прикордонники інформують, що у вересні цього року у зоні відповідальності Підляського відділу прикордонної служби зафіксовано понад 1,7 тис. спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Як повідомлялося, у 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами. Нещодавно ухвалено рішення про модернізацію цього загородження.

У Люблінському воєводстві на кордоні з Білоруссю нещодавно розпочалося будівництво електронного загородження завдовжки 172 км.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження митниці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next