Японія планує додаткове постачання техніки для Сил оборони України

Японія планує додаткове постачання техніки для Сил оборони України

Міністр оборони Японії Ген Накатані зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умеровим й окреслив план додаткового постачання техніки Силам оборони України.

Про це повідомляє NHK.

Міністр оборони Японії Накатані Ген взяв участь у засіданні ради Україна – НАТО в Брюсселі в четвер, 17 жовтня. У зустрічі вперше взяли участь керівники оборонних відомств Японії, Австралії, Південної Кореї та Нової Зеландії.

Накатані сказав своїм колегам, що односторонні спроби змінити статус-кво силою та примусом тривають і посилюються. За його словами, прикладом таких кроків є нещодавні вторгнення китайських і російських військових літаків у повітряний простір Японії.

Накатані також зазначив, що розширення військової співпраці Росії з Китаєм і КНДР призведе до подальшого погіршення ситуації в Україні. Він закликав продовжити допомогу Україні.

Напередодні зустрічі Накатані зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умеровим. Японський міністр висловив готовність своєї країни продовжувати підтримку України та окреслив план додаткового постачання техніки Силам оборони України.

Нагадаємо, Президент відвідав українських військових, які лікуються в Брюсселі після поранень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next