Займались переправленням військовозобов'язаних через кордон: У Києві затримали учасника злочинного угруповання

Займались переправленням військовозобов'язаних через кордон: У Києві затримали учасника злочинного угруповання
Підозрюваний брав участь у зібраннях разом з п'ятьма "кримінальними авторитетами", які у травні поточного року були затримані правоохоронними органами.

Учасника т. зв. сходки кримінальних авторитетів, які займалися переправленням військовозобов'язаних громадян за кордон, затримали в Києві. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Підозрюваний брав участь у зібраннях разом з п'ятьма "кримінальними авторитетами", які у травні поточного року були затримані правоохоронними органами. Учасники зібрань обговорювали питання переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України, забезпечуючи виготовлення підроблених документів – тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідок ТЦК та СП тощо, - ідеться в повідомленні.

З червня 2022 року до вересня 2023 року зловмисники підшукали щонайменше 42 клієнтів, від яких отримали по $5 тис., однак згодом замовники послуги зажадали повернення цих коштів через невиконання учасниками схеми зобов'язань із виготовлення документів, у зв'язку з чим між членами злочинної групи виникли протиріччя. Для врегулювання конфліктної ситуації учасники злочинної групи звернулися до представників криміналітету, одного з яких було залучено як "третейського суддю", та організували сходки.

Правоохоронці задокументували проведення на території Києва трьох злочинних зібрань за участю представників криміналітету та зібрали докази їх причетності до протиправної діяльності.

24-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом участі у злочинних зібраннях (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Хакери КНДР викрали $3 мільярди криптовалюти для ядерної програми Північної Кореї

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Судитимуть чоловіка, який намагався підпалити Офіс омбудсмена та Касаційний кримінальний суд (фото) Судитимуть чоловіка, який намагався підпалити Офіс омбудсмена та Касаційний кримінальний суд (фото)
Пересуваючись на моноколесі, чоловік почергово підпалив вхідні двері до приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та вхід до Касаційного кримінального суду Верховного Суду.
Loading...
Load next