У Львівській області вперше почали виконувати операції на грижі ендоскопічним методом

У Львівській області вперше почали виконувати операції на грижі ендоскопічним методом
Ще донедавна операції на хребті у львівських лікарнях проводили через розріз, який міг сягати 4-5 см, де хірург під мікроскопом бачив, що робиться в рані.

Ще донедавна операції на хребті у львівських лікарнях проводили через розріз, який міг сягати 4-5 см, де хірург під мікроскопом бачив, що робиться в рані. Сьогодні ж у Винниках для цього почали виконувати ендоскопічний метод, який дозволяє усувати такі проблеми через два невеликі отвори.

"Ми впровадили операції при патології хребта, видалення міжхребцевих дисків, стенозів. У нашому відділенні ми це проводимо вже близько 10 років, але медицина йде вперед, тож ми закупили обладнання, яке нам дало можливість впровадити ендоскопічні операції на видалення міжхребцевих дисків", - заявив завідувач ортопедичного відділення медзакладу Андрій Підлісецький.

Виконувати такі доступи лікарі госпіталю планували ще з весни цього року, але через пандемію коронавірусу медзаклад перебував на карантині.

"Ці операції проводяться в Україні протягом 2 років. В 5 центрах України це робиться, тому лікар, який якраз займається патологією хребта, проходив стажування за кордоном", - пояснив Андрій Підлісецький.

У госпіталі успішно прооперували вже двох пацієнтів. При класичній операції на хребті пацієнти повинні були перебувати у лікарні до 5 днів. А при ендоскопічному лікуванні реабілітаційний період скоротився до 1 дня.

Зазначимо, що в госпіталі в ортопедичному відділенні ендоскопічні операції проводять вже давно. Тільки-от використовували їх до цього лише для лікування патологій колінних та плечових суглобів.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Велика Британія визнає вакцину проти Covid-19 - CoronaVac Велика Британія визнає вакцину проти Covid-19 - CoronaVac
Зараз в Україні найбільша кількість саме цієї вакцини - 5,1 млн доз.
Небезпечні консерви: загроза ботулізму  (відео) Небезпечні консерви: загроза ботулізму (відео)
Якщо домашня м’ясна консерва зберігається довше ніж рік, помітна пліснява чи здута покришка, то таку продукцію краще не споживати.
Loading...
Load next