У Львів доставили вакцину від грипу

У Львів доставили вакцину від грипу
Першою доставили трьохкомпонентну ампулу ДЖІ СІ ФЛЮ з Південної Кореї. Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Першою доставили трьохкомпонентну ампулу ДЖІ СІ ФЛЮ з Південної Кореї.

Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко. Зокрема, вона зазначила, що цього епідемічного сезону циркулюватимуть 4 штами грипу. Через тиждень вона має надійти.

"У Львові вже можна зробити щеплення від грипу. Я та моя родина вже вакцинувалися. Придбати вакцину можна в аптеках (вона була у міській комунальній аптеці на вулиці Фредра, у міській комунальній аптеці на вулиці Симоненка), а щеплення зробити у кабінеті щеплень за місцем проживання, після отримання дозволу сімейного лікаря. Вакцина коштує орієнтовно 240 гривень", - пояснила епідеміологиня. 

У МОЗ зазначили, що держава виділила кошти на закупівлю майже півтора мільйона доз вакцини для щеплення осіб, які належать до групи ризику: медичних працівників, освітян, поліцейських та прикордонників.

А також необхідно вакцинуватися тим, хто мають хронічні захворювання дихальної системи, серцево-судинної системи, цукровий діабет, ожиріння, вагітним, людям старшим 60 років, дітям від 6 місяців. 

Додамо, що спеціалісти не виключають, що людина одночасно може захворіти на грип і коронавірус.

Нагадаємо, що в Україні підвищать тарифи для сімейних лікарів. Окрім вже встановленої суми наступного року за пацієнта виплачуватимуть на 110 гривень більше.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україні за добу підтвердили понад 1400 нових випадків COVID-19 В Україні за добу підтвердили понад 1400 нових випадків COVID-19
За добу 17 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 447 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 38).
Loading...
Load next