Львівські медики переконані, що COVID-19 може провокувати цукровий діабет у дітей

Львівські медики переконані, що COVID-19 може провокувати цукровий діабет у дітей
За останні 10 місяців у Львівську обласну дитячу лікарню «ОХМАТДИТ» госпіталізували близько 10 дітей з вперше виявленою хворобою.

За останні 10 місяців у Львівську обласну дитячу лікарню «ОХМАТДИТ» госпіталізували близько 10 дітей з вперше виявленою хворобою. Раніше усі вони хворіли на коронавірус.

Найменша пацієнтка з цукровим діабетом, який виявили на фоні COVID-19, мала лише 8 місяців. А найстарша свої 18 святкувала у лікарні.

"Діти розповідали, що в них була посилена спрага, більша втомлюваність, незначна втрата маси тіла і потяг до солодощів", - розповіла у коментарі ПравдаТУТ Львів завідувачка реанімаційного відділення медзакладу Віра Приймакова.

Виникнення цукрового діабету через коронавірусну інфекцію ще не доведене. Але є припущення, що він все-таки може спровокувати це захворювання.

Раніше вважалося, що діти в набагато легшій формі переносять коронавірус.

Також синдром Кавасакі, який колись фіксували рідко, з початком пандемії значно почастішав у малюків.

"У пацієнтів з цукровим діабетом швидше виникають захворювання дихальної системи якраз через ураження активізації мікробної флори, окрім того, сьогодні виступає у світі дуже актуальне питання антибіотикорезистентності даної флори. На фоні гіперглікемії й факторів антибіотикорезистентності часом дуже важко лікувати хворих", - пояснила лікарка-ендокринолог Львівського «ОХМАТДИТу» Адріана Крокос.

Тому зараз батькам радять уважно слідкувати за здоров’ям своїх діток і не чекати коли симптоми перейдуть самостійно.

До речі, у них також може пропадати нюх та смак, просто вони не завжди можуть про це сказати.

https://www.youtube.com/watch?v=lH0GCjSDVl8

Нагадаємо, що на Львівщині погіршилась статистика поширення коронавірусу.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Протягом минулої доби в Україні померло 285 пацієнтів від COVID-19 Протягом минулої доби в Україні померло 285 пацієнтів від COVID-19
Станом на 18 травня в Україні зафіксували понад 2,1 мільйона випадки зараження коронавірусом. Зокрема 4 095 з них виявили за минулу добу. Серед нових хворих – 235 дітей та 162 медпрацівники.
Оптимістичний прогноз Кузіна: в лютому МОЗ передбачає до 60 тис. випадків Covid-19 за добу Оптимістичний прогноз Кузіна: в лютому МОЗ передбачає до 60 тис. випадків Covid-19 за добу
За прогнозами РНБО, пікові показники захворюваності припадатимуть на 20-25 лютого.
В Україні підтвердили другий випадок віспи мавп В Україні підтвердили другий випадок віспи мавп
Віспа мавп — віспоподібне захворювання, що спричинюють віруси родини поксвірусів. Вона подібна до натуральної віспи, проте має меншу летальність та легші симптоми.
Loading...
Load next