Як змінилось ставлення львів'ян до коронавірусу за 1 рік?

Як змінилось ставлення львів'ян до коронавірусу за 1 рік?
Станом на 4 березня кількість мешканців Львова, у яких виявили коронавірус від початку пандемії, – 38 798, з них 304 за попередню добу.Сьогодні такі цифри містян вже не лякають, а рік тому

Станом на 4 березня кількість мешканців Львова, у яких виявили коронавірус від початку пандемії, – 38 798, з них 304 за попередню добу.

Сьогодні такі цифри містян вже не лякають, а рік тому, коли у Чернівцях з’явився перший хворий на COVID-19, сусіди збунтували, вимагали ретельної дезінфекції під’їзду та ледь не виселення тієї родини з будинку.

За лічені дні після цього інциденту ввели жорсткий карантин. Вулиці міста стали порожніми, заклади громадського харчування працювали на виніс, чимало підприємств зупинило свою діяльність.

Хтось згадує про усе це з полегшенням, а дехто і досі не може повернутися до колишнього способу життя.

Коронавірус показав усі болючі точки системи охорони здоров’я. Старі апарати ШВЛ почали ремонтувати або замінювати на нові, відчувався брак елементарного медичного забезпечення – масок та спецодягу для лікарів. Перші експрес-тести були на вагу золота.

В медзакладах тимчасово призупиняли планові операції, окремі відділення переформатовували під ковідні. Також великі ремонти були у лікарні швидкої допомоги, кількість ліжок тут збільшили у 6 разів, розгорнувши новий корпус із ковід-зоною.

Медики додають: якщо на початку року була паніка і з не суттєвими ознаками хвороби всі хотіли потрапити у стаціонарне відділення, то тепер всі чекають ускладнень.

За цей рік ми навчилися не лише бути уважнішими до свого самопочуття, а й існувати поряд з пандемією. Бо чітко розуміли, що будь-яка людина може бути переносником вірусу китайського походження.

Додамо сам коронавірус за цей рік почав мутувати та набувати інших властивостей.

"Хвороба має різні симптоми: на початку одні були прояви, а далі під’єдналися інші. З приходом британського штаму збільшилася заразність, тепер багато людей хворіють після зустрічі із джерелом інфекції", - розповіла у коментарі ПравдаТУТ Львів директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Тімко-Іванченко.

Довкола COVID-19 було чимало суперечок та фейків. У соцмережах поширювали сумнівні методи лікування або переконували людей у тому, що це всесвітня змова.

Ще рік тому ми підсвідомо шукали симптоми коронавірусної інфекції у себе, а вже сьогодні записуємося у чергу на вакцинацію.

А поки медики отримують перші щеплення, які безпосередньо працюють з хворими, населення ще з пересторогою ставиться до імунізації.

Тим часом фахівці радять надалі дотримуватися правил епідеміологічної безпеки та дбати про свій організм. Бо COVID-19 – новий вірус для нашої імунної системи, яка ще не навчена правильно реагувати на нього.

Незалежно від того, легко чи з ускладненнями людина перенесла недугу, організм потрібно зміцнювати. Медики спостерігають, що цей вірус не лише уражає легені, а й має неабиякий вплив на нервову систему.

Попри обмежувальні заходи коронавірус далі продовжує поширюватися світом. У ВООЗ переконані: для того, щоб сформувався колективний імунітет рівень вакцинації повинен сягати 70 чи 80%.

А поки прості правила рятують життя : маска, соціальна дистанція та пильність до свого самопочуття. Дотримуйтеся цих рекомендацій і будьте здорові!

https://www.youtube.com/watch?v=uyJ6Vn_86ic

Нагадаємо, що львів’янка втратила нюх на пів року.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили понад 13 тисяч нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили понад 13 тисяч нових випадків захворювання
В Україні впродовж минулої доби захворіли на коронавірус 13 624 людей, серед них 1 177 дітей та 170 медпрацівників. Майже 35 тисяч людей отримали щеплення проти COVID-19.
У Львові провели чотири операції з трансплантації нирок і серця
Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.За його словами, три з них були проведені за результатами посмертного донорства.На цей момент, в усіх пацієнтів стабіль
Чому «крутять суглоби» на зміну погоди?
Зміну погоди дуже добре відчувають ті, у кого є певні проблеми з суглобами. Хтось вже з цим змирився і терпить, хтось використовує народні методи, а хтось іде до лікаря.
Loading...
Load next