Що робити, коли людина на вулиці чи в приміщенні впала?

Що робити, коли людина на вулиці чи в приміщенні впала?
Мабуть, хтось з вас і сам був свідком цієї ситуації. Якщо ж людина підводиться на ноги очевидно швидку допомогу можна не викликати, хіба якщо вона сама про це попросить.

Мабуть, хтось з вас і сам був свідком цієї ситуації. Якщо ж людина підводиться на ноги очевидно швидку допомогу можна не викликати, хіба якщо вона сама про це попросить. Адже ситуації бувають різними. Якщо ж навпаки людина лежить і не встає, потрібно знати як їй можна допомогти.

Що потрібно зробити в першу чергу, коли ви бачите людині в положенні лежачи на землі або підлозі? Спершу потрібно перевірити чи місце є безпечним, а саме чи немає фактора, який спровокував даний стан потерпілого. Після того варто переконатись у власній безпеці.

Обов'язково потрібно бути в рукавичках і в захисній масці.

1. Перевіряємо рівень свідомості, а саме починаємо його з голосового подразника. Є 2 варіанти як підійти до потерпілого: з боку голови чи з боку.

2. Дізнаємось що саме турбує потерпілого і маємо певну категорію скарг від нього.

3. Ближня до вас рука кладеться під кутом 90 градусів або просто догори, а протилежна береться таким чином, щоб долоня частина була фіксована на щоці. І зауважте, що ця рука, буде нашим першим важелем фіксації. Другим є протилежна до вас нога, яка береться або за підколінну ділянку, або за верхній одяг (за штанину) і підіймається догори, згинаючись і потім різко, але дуже делікатно за обидва важелі робимо поворот на потерпілого. Зверніть увагу, що шийний відділ фіксований тою рукою яку ми використали під першим важелем. Далі ця нога, яка була важелем і зігнута обов’язково в фінальному положенні має бути під кутом 90 градусів для кращої фіксації потерпілого. І варто переконатись, що він в тому стані що і був.

4. Тепер, коли потерпілий знаходиться на животі, переконуємось, що турбує його.

5. Підходимо з того боку, щоб голова дивилася на нас. Дальня рука від нас вирівнюється і кладеться до гори. Ближня також вирівнюється і кладеться вздовж тіла потерпілого. Стараємось вирівняти нижні кінцівки й тепер дві упорних руки зводиться таким чином, щоб було зручно повернути людину. Одна йде під верхню кінцівку, інша під нижню. Плавно й делікатно, не кидаючи, пробуємо повернути усю площину тіла нашого потерпілого. В такому положенні в нас є можливість перевірити наявність травм, ран, кровотеч. Якщо їх немає, то ми переходимо до безпечного бокового положення.

6. Потерпілий, якого ви побачили, може бути агресивним і нецензурно лаятись внаслідок алкогольного сп'яніння. У таких випадках не завжди людині медична допомога є потрібною.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
COVID в Україні: Київ лідирує за кількістю хворих на коронавірус за добу COVID в Україні: Київ лідирує за кількістю хворих на коронавірус за добу
За минулу добу, 10 липня в Україні було зафіксовано 290 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них дітей – 23, а медпрацівників – 7.
В Україні знизили термін ізоляції при Covid-19: коли тепер виходити з самоізоляції В Україні знизили термін ізоляції при Covid-19: коли тепер виходити з самоізоляції
Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до 722 наказу "Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)". 
Loading...
Load next