У Львові пройшла зустріч пацієнтів, які живуть завдяки трансплантації (відео)

У Львові пройшла зустріч пацієнтів, які живуть завдяки трансплантації (відео)
Ще декілька тижнів тому Василь Худів переніс важку операцію на серце. Через ускладнення від грипу, його власне виконувало функції лише на 15%.

Ще декілька тижнів тому Василь Худів переніс важку операцію на серце. Через ускладнення від грипу, його власне виконувало функції лише на 15%. Єдиним порятунком для Василя стала трансплантація.

І ось тепер він, серед врятованих завдяки пересадці серця, тримає в руках годинник, як символ нового відліку та продовження часу, щоб жити. Пацієнт найшвидше з усіх зумів відновитися і через 14 днів після операції повернутися додому.

"Я просто не повірив, що так можливо. Дуже довго думав, що зі мною сталось, адже тепер маю стільки енергії, що її немає куди подіти", - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів Василь Худів.

А Володимиру Лаба продовжила життя донорська нирка. На зустрічі він розповів, що з’явилось багато енергії. А ще 2 місяці тому Володимир до кінця не міг повірити, що це відбудеться.

"До дружини подзвонили та сказали, що є донор. Я спершу подумав, що вона говорить про себе. А потім виявилось, що вона мала на увазі іншу жінку зі Львова", - додав реципієнт з донорською ниркою.

В Оксани Мазур такий же діагноз, а також зараз донорська нирка виконує життєво важливі функції. Ще в лютому цього року вона була прикутою до діалізу, а сьогодні вже планує те, що не могла виконати раніше.

"Я пообіцяла дітям, що ми поїдемо відпочити, адже раніше ми не могли цього зробити, бо я була на апараті й через день в мене були процедури", - зазначила жінка.

Фото: ЛМР

На до і після змінилося життя і нашої останньої героїні Олени Штрой. Через аутоімунний гепатит, який спричинив ускладнення, життя жінки опинилося під загрозою. Його врятувала донорська печінка.

"Тепер я спокійно живу, лягаю спати та прокидаюсь, адже знаю, що не потрібно спішити з самого ранку у лікарню, де мене будуть рятувати через кровотечу. Більше не буде моментів, коли ти збираєшся на роботу, а через певний час вже лежиш в реанімації під апаратами й не знаєш, чи виживеш", - розказала Олена.

У цих людей різні історії, але вони мають дещо спільне – життя завдяки донорським органам. І до 1 річниці розвитку трансплантології у Львові, вони приїхали, щоб взяти участь у великому соціальному проєкті «Зустріч людей, які живуть завдяки трансплантації».

"Він об'єднав людей з різних куточків України, які збираються для того, щоб зустрітися й поговорити про життя до та після пересадки", - повідомила керівниця відділу комунікації Львівської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Христина Дворецька.

Окрім того, пацієнти взяли участь у фотопроєкті «Час жити». Тепер їхні світлини прикрашатимуть стіни майбутнього відділення трансплантології та хірургії серця.

Наразі відділення на стадії ремонту, але невдовзі відбудеться його відкриття.

Зазначимо, що у Лікарні швидкої медичної допомоги вже пересадили 6 сердець, 2 печінки, 22 нирки, 10 із яких посмертно та одну підшлункову залозу.

https://www.youtube.com/watch?v=JsT9eAkbbK4

Нагадаємо, що у Львові провели другу операцію за допомогою робота Da Vinci.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
За добу в Україні виявили понад тисячу хворих на COVID За добу в Україні виявили понад тисячу хворих на COVID
Всього в Україні за минулу добу коронавірус діагностували у 1 334 осіб. Одужали 6 999 пацієнтів, ще 68 померли.
Loading...
Load next