У Львові люди, що постраждали від війни, можуть отримати безкоштовні медичні послуги (відео)

У Львові люди, що постраждали від війни, можуть отримати безкоштовні медичні послуги (відео)
У Львові відкрили інноваційний медцентр MonoDoctor, у якому діє програма безкоштовних послуг людям, що постраждали від війни 

У Львові відкрили інноваційний медичний центр МоноДоктор, у якому діє соціальна програма безкоштовних медичних послуг переселенцям, військовим та іншим людям, що постраждали внаслідок війни.

І на прийом вже записалися перші пацієнти. Серед них Ярина, яка приїхала до Львова з Покровська. Розповідає, що напередодні війни потягом їхала до доньки в Київ і в дорозі застала початок бойових дій. У столиці вони перебували допоки не відкрилися шляхи виїзду у безпечні населені пункти. 

Пощастило, бо в Києві була комендантська година і на вихідні ми мали змогу сісти на потяг і евакуаційним виходом до Вінниці, а звідти вже до Львова. А тут у Львові завдяки тому що донька тут навчалась в інституті, то дівчата дізналися й надали кімнату. То ж ми тут увесь цей час. Ну а час, що сиділи там в підвалі, то з’явилися проблеми, — каже Ярина Зарука, переселенка з м. Покровськ. 

Тут у медзакладі її скерували одразу на консультацію до терапевта. Це одна з кількох наразі безкоштовних послуг, які пропонує центр в межах своєї програми.  

В першу чергу це сімейна медицина, педіатрія, невеликий перелік аналізів, то вони безкоштовні. Це загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, глюкози, тропоніни, холестерин. Тобто це невеликий перелік аналізів, але він дає можливість, якісь гострі стани проаналізувати  і невідкладні якісь стани закриє, — розповідає Вероніка Федишин, керівниця медичного центру «MonoDoctor». 

Після проведення аналізів, вас скерують до фахового спеціаліста. На цей час тут працює близько 30 лікарів. Для якісної допомоги пацієнтам сюди закупили сучасне обладнання для КТ, УЗД, рентгену тощо.   

Вже додаткові аналізи такі, як біохімія, рентген, КТ на жаль зараз у нас платні по цій програмі. Але ми спілкуємося зараз із закордонними фондами для того, щоб допомогти проплатити хоча б зарплату лікарям чи якісь невеликі розхідники і ми зможемо запустити вже повністю всі послуги безкоштовні для тих хто постраждав від війни, — додала Вероніка Федишин. 

Зараз відкрилася лише частина цього медцентру. Надалі планується розширення закладу та облаштування стаціонарного відділення. А загалом проєкт МоноДоктор передбачає створення повноцінного медмістечка для надання кваліфікованої допомоги майбутнім пацієнтам. Додамо, що працює заклад у будні з 8 ранку й до 20 години вечора. А у суботу – з 9-ї до 17-ї години.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next