Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото)

Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото)
До України прибула перша партія вакцини від ковіду виробника Pfizer, придбана за державний кошт. Літак приземлився в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Сьогодні, 26 травня, вакцина проти коронавірусної інфекції Pfizer у кількості 117 тисяч доз була доставлена до аеропорту "Київ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначимо, що це перша партія вакцини Pfizer, придбана за кошти державного бюджету через міжнародну агенцію Crown Agents.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, 27 травня, прибуде ще 50 тисяч доз. До кінця тижня в рамках цієї поставки Україна отримає 167 тисяч доз вакцини.

Вакцину з цієї партії використають для щеплення таких груп:

  • працівники сфери освіти (додаткова потреба); 
  • особи з першого та другого етапу, зокрема медики (не щепились раніше); 
  • військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;
  • представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

Логістика вакцини, вона потребує ультрахолодового ланцюгу, організована так, що з національного складу щотижнево розвозиться по регіонах і щоби протягом тижня її застосували, - повідомив під час брифінгу гендиректор Центру громадського здоров'я Роман Родина.

Нагадаємо, що вакцина спільного виробництва компаній Pfizer і BioNTech коштує 16-19,5 доларів за дозу. Остаточна ціна залежить від термінів і обсягу постачань, а також від регіону. 

Зазначимо, що цікавим є те, що вакцина Pfizer повинна зберігатись при температурі від -80 до -60 градусів. Тому транспортування цієї вакцини здійснюється в спеціальних морозильних боксах.

Читайте також
В Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти В Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти
Вакцину з цієї партії використовуватимуть для щеплення людей з перших-третіх етапів вакцинації.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Loading...
Load next