В Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти

В Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти
Вакцину з цієї партії використовуватимуть для щеплення людей з перших-третіх етапів вакцинації.

Сьогодні, 9 червня, в Україну доставили ще 66 690 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19, яка була розроблена німецькою компанією BioNTech у співпраці з Pfizer. Нову поставку вакцини закупили державним коштом, повідомляється на сайті МОЗ.

Відомо, що за кожним українцем, який отримав щеплення першою дозою вакцини Pfizer, буде закріплена друга доза з тієї самої партії. Вакцинацію здійснюватимуть організовано та за допомогою мобільних бригад.

Наразі Україна вже отримала 234 000 доз цього препарату, закупленого державним коштом. У міністерстві зазначають, що ефективність вакцини Pfizer становить 95%. Зокрема, для повноцінної імунізації людині необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів. 

Окрім того, Україна вже отримала:

  • 500 000 доз вакцини AstraZeneca/Covishield;
  • 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio;
  • 705 600 доз вакцини AstraZeneca італійського виробництва;
  • 1 713 316 доз вакцини CoronaVac/Sinovac.

У МОЗ також обіцяють, що додаткові 356 850 доз надійдуть вже протягом цього тижня. Зазначимо, що від початку вакцинації в Україні, яка стартувала 24 лютого, щеплено вже 53 161 людину. При цьому повністю імунізовані, тобто ті, які отримали дві дози вакцини – вже 9 236 людей.

Читайте також
Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото) Перша партія вакцини Pfizer, яка була куплена за державні гроші вже в Україні (фото)
До України прибула перша партія вакцини від ковіду виробника Pfizer, придбана за державний кошт. Літак приземлився в аеропорту "Київ" (Жуляни).
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Loading...
Load next