Сонцезахисні окуляри: як правильно обрати, щоб не нашкодити своєму здоров'ю (відео)

Сонцезахисні окуляри: як правильно обрати, щоб не нашкодити своєму здоров'ю (відео)
З початком настання літа постає питання, як захистити свої очі від шкідливого впливу сонячного світла.

Сонцезахисні окуляри – модний аксесуар чи справді захист наших очей від шкідливого впливу ультрафіолетового проміння. Медики радять вибирати сонцезахисні окуляри більш ретельно, зважаючи не на красу, а на якість.

Чорні, зелені, у металевій оправі чи у пластику – на ринку сонцезахисних окулярів навіть найвибагливіший модник зайде собі щось до душі. Однак під пекельним літнім сонцем такий аксесуар потрібен не кожному.

Деякі люди добре себе почувають без сонцезахисних окулярів. Але здебільшого люди хочуть носити сонцезахисні окуляри, які будуть захищати наші очка від подразнень сонця, – розповіла завідувачка офтальмологічного відділення "ОХМАДИТу", Гудима Наталя.

Лікарі ж кажуть, що окуляри краще обирати в спеціалізованих оптиках. Там вам допоможуть підібрати оправу та порекомендують лінзи відповідно до потреб людини.

Колір лінз не має значення, кажуть медики. Однак чим більше вона затемнена, тим менше пропускатиме сонячного світла. Окуляри зі скляними лінзами є важчими. Пластикові - трохи легші. Є також окуляри з антибліковим покриттям. Саме такі найбільше підійдуть водіям.

Якщо брати з покриттям поляризованим, то воно буде додатково забирати промені, забирати відблиски, які подразнюють наше око і нам стає не комфортно. Також за кермом їздити зручно з такими поляризованими лінзами, – додала Гудима Наталя.

Львів’яни ж обирають окуляри за особистими вподобаннями.

Ой, фірма, напевно і фільтр, оправа, щоб гарно дивилася. Ціна? Коли гарні окуляри і дійсно тобі подобаються,  ціна не має значення, – зізнались львів'янки. 

Додамо, аби обійтися без такого аксесуару, медики радять вживати більше вітамінів та дотримуватися збалансованого харчування. Також у свій раціон слід включити грейпфрут, шпинат, гарбуз, кисломолочні продукти та горіхи.

 

Читайте також
87% освітян вакцинувалися принаймні однією дозою - Шкарлет 87% освітян вакцинувалися принаймні однією дозою - Шкарлет
Станом на ранок 22 жовтня 87% українських освітян отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.
Loading...
Load next