Профілактика захворювань нирок: рекомендації лікарів (відео)

Профілактика захворювань нирок: рекомендації лікарів (відео)

Одним з найважливіших органів у людини є нирки, адже саме вони очищують організм від непотрібних та шкідливих речовин, беруть участь в регуляції артеріального тиску, регулюють водно-сольовий обмін тощо. Відтак, будь-які порушення функції цього органу негативно відображаються на організм в цілому.

Весна, будуть ті самі короткі куртки, буде більше звертатися жінок, дівчаток, які дотримуються модних тенденцій і відповідно мусять потім отримувати антибактеріальну терапію, платити якимось там своїм здоров’ям за те, щоб гарно виглядати, - каже Ніна Свистула, завідувачка відділення нефрології та діалізу Другого медоб’єднання Львова.

Відтак, мова йде про пієлонефрит. Тобто інфекційно-запальний процес, який може загострити перехолодження нирок.

Загальне переохолодження та як і сидіння на холодному воно сприяє як загостренню хронічних запальних захворювань нирок таких як уретрит, цистит, пієлонефрит, так і може виникнути вперше в людини захворювання і звичайно що не кожна людина яка там добре змерзла зразу має проблеми з нирками.

В зоні ризику пацієнти, які вже мають патологію нирок.

Це є і камені в нирках, це є і цукровий діабет, це є ослаблений імунітет, це є збільшена простата, - розповіла Ніна Свистула.

Також часто у весняний період збільшується кількість пацієнток з циститом. Відтак, лікарі радять не ігнорувати навіть найменші симптоми, а головне не займатись самолікування.

Якщо людина відчуває дискомфорт в попереку, якщо є часте сечовипускання, якщо це сечовипускання є болюче, викликає дискомфорт в людини, якщо звичайно є гарячка, якщо є зміни кольору і запаху сечі що пацієнт може сам це зауважити, от сеча стала раптом якогось нетиповго кольору червона чи багряна, тобто зміна кольору. Гарячка, поява набряків, - розказала Оксана Савчишин, сімейна лікарка другого медоб’єднання Львова.

Через певні анатомічні особливості більш схильні до переохолоджень саме жінки. А тому з приходом весни, лікарі рекомендують не спішити переходити на холодне взуття чи одяг, а також дотримуватись простих порад, щоб профілактувати будь-які захворювання.

Уникати кислих, гострих продуктів. Має бути достатній питтєвий режим. Тобто людинна повинна пити багато звичаної води, щоб не було порушення пасажу, щоб сеча гарно витікала. Це все грає дуже важливу роль, - додала Оксана Савчишин.

Також важливо контролювати артеріальний тиск, займатись спортом, вчасно проходити медичний огляд та вести правильний спосіб життя.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині кожен третій кліщ може викликати хворобу Лайма (Відео) На Львівщині кожен третій кліщ може викликати хворобу Лайма (Відео)
Про ознаки хвороби Лайма свідчить почервоніння та мігруюча еритема, тобто кільце навколо укусу кліща.
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.
Loading...
Load next