COVID-вихідні: Шмигаль закликав владу активніше відкривати нові центри вакцинації в Україні

COVID-вихідні: Шмигаль закликав владу активніше відкривати нові центри вакцинації в Україні
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав владу на місцях активніше відкривати центри масової вакцинації проти COVID-19.

Шмигаль просить місцеву владу відкривати все більше та активніше нові центри вакцинації в невеликих населених пунктах України. Про це прем'єр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Вдячний всім представникам місцевої влади, органів місцевого самоврядування, які відгукнулися на заклик та розгорнули такі центри у своїх містах. Також хочу звернутися до тих, хто цього ще не зробив. Вакцини в Україні достатньо. Усі охочі повинні отримати змогу вакцинуватися якнайближче до свого місця проживання, - наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр нагадав, що протягом минулого тижня в Україну доставили понад 183 тисячі доз вакцини Pfizer, з них 117 тисяч — у межах ініціативи COVAX та понад 66 тисяч — згідно з контрактом. Посадовець також повідомив, що у різних містах України вже працюють понад 50 центрів масової вакцинації проти коронавірусу.

Орім того, перші дві країни офіційно визнали українське свідоцтво про вакцинацію.

Уряд надалі працює над розширенням списку відкритих країн для українців, а також над цифровим сертифікатом, який відповідатиме вимогам Європейського Союзу, - зазначив очільник уряду.

Нагадаємо, нещодавно в Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти. Вакцину з цієї партії використовуватимуть для щеплення людей з перших-третіх етапів вакцинації.

Читайте також
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
Щотижня Україна отримуватиме 500 тисяч доз вакцини Pfizer, - Шмигаль (відео) Щотижня Україна отримуватиме 500 тисяч доз вакцини Pfizer, - Шмигаль (відео)
Загалом в Україні станом на ранок 24 вересня зробили 11 979 985 щеплень проти коронавірусу. Першу дозу отримали 6 624 026 людей, а повністю вакцинувалися – 5 355 959 людей.
Україна вже отримала 1,6 млн доз вакцини проти COVID-19 Україна вже отримала 1,6 млн доз вакцини проти COVID-19
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з кінця лютого в Україну доставили вже 1,6 мільйона доз Covid-вакцини. Це за його словами значно дозволяє прискорити кампанію вакцинації серед українського населення.
Loading...
Load next