Потібна лише одна доза: в Україні зареєстрували вакцину від COVID виробництва Johnson & Johnson

Потібна лише одна доза: в Україні зареєстрували вакцину від COVID виробництва Johnson & Johnson
Для повної імунізації від коронавірусу потрібна лише одна доза вакцини Janssen від американської компанії Johnson & Johnson.

Міністерство охорони здоров'я зареєстрував вакцину Janssen виробництва компанії Johnson & Johnson проти COVID-19 для екстреного медичного застосування. Про це повідомили на офіційному сайті МОЗ сьогодні, 5 липня, однак відомо, що рішення щодо реєстрації було прийнято ще 2 липня. 

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн, - йдеться у повідомленні міністерства.

Відомо, що вакцина Janssen розроблена однойменною фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Для повної імунізації достатньо однієї дози цієї вакцини.

Однак зауважимо, що американські медики розчарувались в одно дозовій вакцині проти коронавірусу компанії Johnson & Johnson. Це пов’язано з темпами виробництва та низькою якістю вакцини.

Нагадаємо, що наприкінці травня цього року заробітчан з України почали вакцинувати на кордоні з Польщею саме вакциною Johnson & Johnson, яка вимагає лише введення однієї дози.

Читайте також
Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото) Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото)
Вантаж вакцин передали на прикордонному пункті "Сірет-Порубне". Препарат розподілять між усіма областями України.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next