У Харкові планують виробляти вакцину проти коронавірусу

У Харкові планують виробляти вакцину проти коронавірусу
Група компаній "ЛекХім" на своєму підприємстві в Харкові в 2022 році збирається запустити виробництво вакцини CoronaVac.

Харківське підприємство "ЛекХім" в наступному році планує запустити виробництво вакцин в наповнених шприцах – в тому числі і вакцин проти COVID-19

Про це повідомляє пресслужба міської ради. 

Це дуже важливий проект. Ми не знаємо, яка буде ситуація через місяць чи через два з пандемією. І те, що харківське підприємство збирається випускати вакцину та вкласти у виробництво приблизно 25 – 30 мільйонів євро – це дуже добре, - заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Керівник міста також відмітив, що влада Харкова зараз робить все можливе для того, щоби підготуватися до вірогідної нової хвилі коронавірусу: закуповуються препарати, необхідне медичне обладнання, кисневі станції.

В Харкові буде вироблятися вакцина CoronaVac, створена китайською кампанією Sinovac Biotech. В 2021 році група "ЛекХім" стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україну.

Зазначимо, що група "Лекхім" існує з 1992 року. Через рік після початку роботи "Лекхім" першою в Україні організувала промисловий випуск препаратів у формі супозиторієв, а в 2000 році розпочала виробляти препарати в таблетках. Сьогодні група "ЛекХім" виробляє більше 200 найменувань лікарських препаратів, які продаються в аптеках Харкова, України та експортується в 35 країн світу. Щорічно група реєструє приблизно 10 нових препаратів.

Читайте також
Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео) Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)
Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%.
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
Loading...
Load next