"До червоної зони повернемося": МОЗ прогнозує нову хвилю коронавірусу восени

"До червоної зони повернемося": МОЗ прогнозує нову хвилю коронавірусу восени
Попри стрімке пришвидшення вакцинації в Україні, у МОЗ попереджають про нову хвилю коронавірусу. Навіть до осені українці можуть повернутися до найсуворішого карантину. 

У МОЗ наголошують, до осені 2021 року Україна може знову опинитися в «червоній» зоні епіднебезпеки. Це пов'язують з тим, що в країні низькі темпи вакцинації людей, а також поширення штаму коронавірусу «Дельта». 

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив програми «Сніданок з 1+1».

Коронавірус не зникає. Україна реєструє на своїй території штам "Дельта". Вже майже сто країн звітують, що "Дельта" викликає великі та швидкі спалахи на території держав, - каже Кузін. 

За його словами, український уряд вже перебуває в очікуванні нової хвилі коронавірусу. Вона може повернути українців до найсуворішого карантину. 

До червоної зони, я впевнений, ми точно повернемося. Це лише питання часу, - наголосив головний санітарний лікар.

 Кузін закликає всіх українців якнайшвидше вакцинуватися.

Було ухвалене рішення про відкриття усіх трьох тисяч пунктів щеплень. Вакцина буде доступна для кожного громадянина, тому що вона буде перебувати у найближчій амбулаторії чи поліклініці, - наголошує представник МОЗ.

Також Кузін додав, що у МОЗ планують до кінця літа пройти критичну точку - десять мільйонів щеплень.

Читайте також
Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу Гібрид Дельти та Омікрона: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу
Вчені назвали своє відкриття "Дельтакрон".
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
"Я б порадив зробити щеплення": Кузін заявив, що навесні МОЗ розгляне COVID-вакцинацію дітей від п’яти років "Я б порадив зробити щеплення": Кузін заявив, що навесні МОЗ розгляне COVID-вакцинацію дітей від п’яти років
27 жовтня 2021-го у МОЗ дозволили вакцинацію від коронавірусу дітей старше 12 років за умови наявності щеплень, які відповідають віку.
Loading...
Load next