В Україні планують подовжити карантин восени - МОЗ

В Україні планують подовжити карантин восени - МОЗ
Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що карантин в Україні буде продовжений з 1 вересня.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що карантин в Україні буде продовжений. Нинішні обмеження діють до 31 серпня.

Про це сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін ефірі «Сніданку з 1+1».

З приводу продовження карантину. Він скоріш всього буде продовжений, бо ми розуміємо, що до карантину прив’язується багато організаційних заходів. Тому він буде продовжений, - наголосив Кузін.

Проте, головний санлікар не уточнив на скільки його продовжать. За його словами, зараз ситуація стабільна.

Ми не фіксуємо спалахів якихось локальних або загальнонаціональних. Зараз ми перебуваємо в «зеленій» епідемічній зоні, і ознак спалаху немає, - сказав він.

Він також додав, що в деяких областях наразі погіршується статистика. 

На рівні деяких об’єднаних територіальних громад або районів цих областей фіксуються спалахи або кластери захворювання. Вони зараз розслідуються. Це райони Донецької, Луганської, Харківської, також Львівської областей.

Місто Київ сюди не входить, тому що Київ реєструє багато нових випадків з точки зору виявлення, але за абсолютними показниками або за показниками на 100 тисяч населення в них показники більш-менш нормальні, - розповів Кузін.

Нагадаємо, що нещодавно у Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що не планують скасовувати масочний режим навіть для вакцинованих, а також припускають, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане "перепусткою" в публічні заклади в Україні. 
 

Читайте також
Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео) Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді МОЗ прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у листопаді
У МОЗ наголосили, що відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом імунізації населення.
Loading...
Load next