В Україні можуть скасувати карантинні обмеження вже навесні 2022 - Ляшко

В Україні можуть скасувати карантинні обмеження вже навесні 2022 - Ляшко
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що якщо до кінця року проти коронавірусу вакцинується більшість українців, навесні карантину може більше не бути.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні можуть скасувати карантинні обмеження вже навесні 2022 року. Для того, щоб це відбулося в  країні потрібно завершити масову вакцинацію населення.

Про це він розповів під час форуму "Креативна Україна" 23 вересня.

Ляшко заявив, епідемія коронавірусу завершиться в Україні тоді, коли науковці закінчать розробку ліків проти COVID-19.

З'явиться специфічне лікування, і тоді, я думаю, ми про проблему ковіду забудемо або будемо згадувати про неї у певних сюжетах або фільмах, — сказав Ляшко.

Натомість говорячи про скасування карантину, Ляшко вважає важливим насамперед рівень вакцинації. Як приклад він навів Велику Британію та Данію, де завдяки масовим щепленням проблеми карантинних обмежень вже майже не існує.

Міністр розповів, що в Україні зараз більш ніж 10 мільйонів доз вакцини, ще щонайменше 17 мільйонів доз законтрактовано. Крім того, ще три мільйони нам мають передати безоплатно.

Все залежить від вас: вакцинуємось до Нового року, і весною можемо спокійно жити без карантинних обмежень, — вважає Ляшко.

Він наголосив, що вакцинація важлива насамперед не для запобігання інфікування коронавірусом, а для запобігання ускладнень COVID-19. Так, наразі 92% госпіталізованих з COVID-19 українців — невакциновані, 99,2% померлих від ускладнень захворювання за літо — невакциновані.

Міністр зазначив, що навіть вакциновані люди мають дотримуватися маскового режиму, щоб не поширювати інфекцію.

Читайте також
Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено
В "зеленій" зоні карантину діють найслабші обмеження, оскільки, цей рівень дає змогу пом'якшити протиепідемічні обмеження у регіонах.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next