Чотири області України не відповідають "зеленому" рівню карантину

Чотири області України не відповідають "зеленому" рівню карантину
Поки що вся територія України перебуває у зеленій зоні, однак у Міністерстві охорони здоров'я вже найближчим часом планують ввести по всій території України "жовту" карантинну зону, яка має жорсткіші обмеження.

В Україні стрімко погіршується динаміка рівня госпіталізацій на тлі поширення COVID-19: вже у чотирьох областях цей показник не відповідає "зеленому" рівню епідеміологічного зонування. Окрім цього, одна з областей має найбільшу завантаженість у лікарнях, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, станом на 11 вересня рівень динаміки госпіталізацій (норма для регіону "зеленої" зони — не більше 50% хворих) перевищено у наступних регіонах:

  • Львівській області — 72,3%;
  • Волинській області — 62,6%;
  • Одеській області — 52,3%;
  • Тернопільській області — 50,9%.

Зокрема, на Львівщині вже протягом трьох днів показник динаміки рівня госпіталізації внаслідок інфікування коронавірусом перевищує норму. Так, за останню добу рівень госпіталізацій становив 72,3% при нормі у менше або дорівнює 50%. Окрім цього перевищені показники протягом трьох діб фіксують і на Волині.

Нагадаємо, що протягом 11 вересня, в Україні зафіксовано 2 196 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19. До лікарень госпіталізували 1 257 хворих або людей з підозрою на наявність коронавірусної інфекції. Ще 22 пацієнтів померли, однак за минулу добу від коронавірусної хвороби одужали 499 українців. 

Читайте також
Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину Запровадження "жовтої" зони в Україні: уряд має ухвалити зміни до адаптивного карантину
Наразі МОЗ планує пом'якшити вимогу до вакцинації 80% персоналу закладів освіти. Оновлена постанова передбачатиме, що для роботи в "жовтій" зоні вакцинованими вважатимуться вчителі та інші педагогічні працівники, які матимуть хоча б одне щеплення.
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
Loading...
Load next