"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)

"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)
В місті після переходу до "жовтої" зони карантину працюють всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.

Суворіші правила карантину, однак не для всіх: в Україні почав діяти "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Тож від учора під забороною проведення масових заходів за участю більш як 1 особа на 4 м² площі будівлі або території; заповненість кінозалів та інших закладів культури на понад 50% місць; у спортзалах і фітнес-центра не повинно перебувати більш ніж 1 особа на 10 м².

Водночас вимоги до "жовтого" рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Обмеження не будуть застосовуватися, якщо всі відвідувачі та організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших закладів матимуть хоча б одну дозу щеплення від COVID-19.

Повертаючись до обмежень, заклади освіти працюватимуть за такими умовами: вихованці дитячих садків та учні 1-4 класи шкіл навчатимуться стаціонарно, а ось 5-12 класи вимагатимуть особливих умов. Для роботи у звичному режимі понад 80% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б однією дозою вакцини. Усі ж міські школи Львова наразі працюють "очно".

Якщо на вчора ми мали тільки чотири школи, які мали понад 80%. Сьогодні це вже є 14 шкіл і ще 14 шкіл, які вже мають межу 70-80%. Тобто від 70 до 80% людей, які або щеплені, або мають ПЛР-тести чи мають довідки. Тому ситуація постійно змінюється, - повідомила керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

Нагадаємо, раніше мер Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові після переходу до "жовтої" зони карантинних обмежень працюватимуть всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів у них вакциновано. Проте, раніше Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що у звичному режимі буде дозволено працювати лише тим навчальним закладам, де вакциновані принаймні одною дозою 80% працівників. Однак, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у львівських школах вчителі муситимуть лише показати сертифікат про вакцинацію від COVID-19, довідку чи ПЛР-тест.

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Loading...
Load next