Вакцинація в Україні: МОЗ дозволило комбінувати вакцини Moderna та Pfizer

Вакцинація в Україні: МОЗ дозволило комбінувати вакцини Moderna та Pfizer
У випадку коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге - можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки.

Міністерство охорони здоров'я дозволило комбінувати вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer/BioNTech та Modenra.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Telegram.

Тепер якщо перше щеплення робили препаратом Modenra, то друге можна робити вакциною Pfizer/BioNTech, і навпаки.

У МОЗ нагадали, що у липні схвалили рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики дозволити комбінувати мРНК-вакцини. Ідеться про випадки, якщо мРНК-вакцина того самого виробника недоступна — тоді для другого щеплення можна використати препарат на платформі мРНК іншого виробника.

Зазначимо, ще наприкінці серпня у МОЗ повідомили, що в Україні вже не залишилося вакцини Moderna для першої дози. У вересні цей препарат теж не поставлять, тому що його Україна отримала у межах COVAX, а не прямого контракту.

Читайте також
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Loading...
Load next