В Україні розпочали тестування нових COVID-сертифікатів у "Дії" (відео)

В Україні розпочали тестування нових COVID-сертифікатів у "Дії" (відео)
Найближчим часом в Україні будуть всі три види сертифікатів, які зараз є на рівні ЄС – це сертифікати вакцинації, тестування та одужання від Covid-19.

Незабаром у "Дії" можуть з'явитися нові COVID-сертифікати, які засвідчуватимуть результат ПЛР-тестування чи перенесення коронавірусної хвороби.

Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб під час брифінгу.

Ми поступово тестуємо цифрові covid-сертифікати. Зокрема для ПЛР-тестування, такий сертифікат також з'явиться в "Дії". Він буде дійсним 72 години, як і результат тесту. Також ми розпочинаємо тестування covid-сертифікатів для тих, хто перехворів на коронавірус, – зазначив Вискуб.

Він запевняє, що в Україні найближчим часом будуть фактично всі три види сертифікатів, які зараз є на рівні ЄС – це сертифікати вакцинації, тестування та одужання від Сovid-19. 

Нагадаємо, що українці, які отримали різні вакцини, можуть згенерувати COVID-сертифікат у застосунку "Дія". З 30 вересня, щеплені різними вакцинами українці можуть отримати міжнародний та внутрішні "зелений" і "жовтий" COVID-сертифікати. 

Читайте також
Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео) Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео)
Український COVID-сертифікат у "Дії" успішно протестували за кордоном. Він одними з першими отримав визнання Євросоюзу.
В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next