"Червона зона" у Києві з 1 листопада: додаткові обмеження для громадян (відео)

"Червона зона" у Києві з 1 листопада: додаткові обмеження для громадян (відео)
Лише за останню добу в столиці захворіла 1451 людина, летальних випадків – 39. В лікарнях ситуація складна.

У столиці третій день поспіль показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%, а це означає, що місто – фактично на порозі «червоної» зони. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Рішення про встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але ми збираємо місцеву комісію ТЕБ та НС вже завтра, - наголошує заступник.

Лише за останню добу захворіла 1451 людина, летальних випадків – 39. За його словами, ситуація в лікарнях непроста – наразі там перебувають 3334 пацієнти, у тому числі 50 дітей, з підтвердженим діагнозом COVID-19; 452, у тому числі 27 дитини, – із підозрою на захворювання.

Загалом у важкому стані 2411 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації перебувають 339 хворих. 59 – підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих, - повідомляє Поворозник.

Київ нарощує темпи вакцинації, бо це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби. Тільки за минулу добу у столиці вакциновано 27 566 осіб. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці здійснено 2 166 837 щеплень.

Микола Поворозник також наголошує на тому, що у місті створено всі умови для вакцинації — відтак кожен може щепитися в максимально зручному для себе місці: біля дому чи біля роботи. 

З 1 листопада в Києві робота і відвідування наступних установ дозволені лише за наявності у всіх осіб COVID-сертифіката або негативного ПЛР-тесту:

  • заклади харчування та готелі;
  • торговельно-розважальні центри;
  • спортзали й фітнес-центри;
  • установи й заклади соціального захисту, ЦНАПи, управління праці та соцзахисту, управління Пенсійного фонду.

Також із понеділка столичні школи переходять на дистанційне навчання. Дитсадки будуть відкриті у разі повної вакцинації всіх співробітників. Громадський транспорт працюватиме, проте користуватися ним зможуть лише особи, які пройшли повний курс вакцинації або мають негативний результат тесту на COVID-19.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Карантин в Україні: три області можуть опинитись у "червоній" зоні Карантин в Україні: три області можуть опинитись у "червоній" зоні
Ці три області можуть потрапити до червоної зону протягом двох найближчих тижнів. Зайнятість ліжок з киснем у цих регіонах залишається на рівні 61%-67% при допустимій нормі у 65%.
В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео) В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)
До помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області. Показники решти областей зараз відповідають жовтому рівню епіднебезпеки.
Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео) Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.
Loading...
Load next