Карантин в Україні: три області можуть опинитись у "червоній" зоні

Карантин в Україні: три області можуть опинитись у "червоній" зоні
Ці три області можуть потрапити до червоної зону протягом двох найближчих тижнів. Зайнятість ліжок з киснем у цих регіонах залишається на рівні 61%-67% при допустимій нормі у 65%.

Через різке погіршення COVID-показників вже три українські області можуть опинитись у "червоній" зоні карантину. Оскільки саме ці регіони мають найбільш критичну ситуацію із епідеміологічною ситуацією. Про це заявив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко на брифінгу 28 вересня, повідомляє "УНІАН".

Минулого тижня ми говорили про п’ять регіонів – це Чернівецька, Харківська, Луганська, Житомирська та Львівська області. Зараз серед них ми виділяємо три регіони із найбільш критичною ситуацією – це Чернівецька, Харківська і Луганські області. Це ці три регіони, яка зараз перебувають найближче до входження у "червоний" рівень епіднебезпеки, - наголосив Ганіченко.

Фахівець також додав, що зайнятість ліжок з киснем у цих регіонах залишається на рівні 61%-67% при допустимій нормі у 65%. Проте, в інших двох регіонах - Львівщині та Житомирщині ситуація й досі залишається доволі критичною, однак поступово стабілізується – там немає прямої загрози дуже швидкого входження у "червоний" рівень епіднебезпеки.

Минулого тижня ми говорили, що Чернівецька область впродовж тижня вже має увійти у "червоний" рівень і дійсно вона три дні поспіль перебувала на близьких до граничних показників. Зокрема, ми бачили рівень госпіталізацій у 59 осіб на добу на 100 тис. населення при граничному в 60 осіб, ми бачили відсоток зростання госпіталізацій на рівні 45% при граничному у 50% і ми бачили завантаженість ліжок, яка вже підходила до рівня у понад 60% при граничному рівні у 65%, - додав Юрій Ганіченко.

Зокрема, за словами експерта, цим трьом областям потрібно додати близько 30% додаткових COVID-ліжок та ресурсів якомога швидше. Саме це, на його думку, допоможе зменшити навантаження на систему охорони здоров'я та вийти з критичного рівня. 

Нагадаємо, що тільки но в Україні ввели "жовту зону" карантину, як вже раніше 4 області могли перейти в "червоний" рівень епіднебезпеки в найближчі тижні - Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Так, за останній тиждень в країні на 68% зріс показник нових випадків захворювання, на 51% — госпіталізації -  це найбільші темпи зростання захворюваності у 2021 році. 

Читайте також
В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео) В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)
До помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області. Показники решти областей зараз відповідають жовтому рівню епіднебезпеки.
Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео) Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
Loading...
Load next