Від завтра Київ може увійти в "червону" зону - Кличко (відео)

Від завтра Київ може увійти в "червону" зону - Кличко (відео)
Віталій Кличко заявив, що від завтра столиця може увійти в "червону" зону. Відповідне рішення прийме міська комісія з питань ТЕБ та НС щодо коронавірусу.

У п’ятницю, 22 жовтня, Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони, у яку Київ потрапить днями. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття засідання Київради.

Днями Київ потрапить у «червону» зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. За минулу добу в Києві – майже 1200 нових хворих та 39 летальних випадків. Вік, тих, хто помер, – від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в столичних лікарнях заповнюються.

Уже понад 50 відсотків ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш як 63 відсотки. Тому в п’ятницю відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони, в яку ми потрапимо днями, – повідомив Віталій Кличко.

Також мер столиці доручив Департаменту охорони здоров’я КМДА активізувати кампанію з вакцинації мешканців Києва. Та закликав депутатів Київради пояснювати киянам необхідність вакцинації.

Працюйте на округах, спілкуйтеся з людьми. Пояснюйте, що сьогодні єдиний спосіб зупинити розповсюдження вірусу та уникнути найсуворіших обмежень – масова вакцинація. І щеплюватися треба зараз. Щоб не стояти в чергах після того, як Київ потрапить у «червону» зону. Ми бачили, як це було нещодавно в деяких інших містах України, – зауважив Віталій Кличко.

Він нагадав, що на сьогодні 98 відсотків госпіталізованих до лікарень міста – не щеплені. І 99 відсотків летальних випадків – це не вакциновані пацієнти.

«Сьогодні головне – зберегти здоров’я і життя людей! Не допустити колапсу медичної системи, яка може не впоратися з надто великою кількістю хворих. Ті, хто виступають проти вакцинації і обмежень, потрапивши в лікарню чомусь потім не розказують, що коронавірусу не існує…Тому вкотре закликаю киян і всіх українців: ідіть і вакцинуйтеся! Давайте будемо свідомими і будемо дбати про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких та людей навколо!» – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що показники "червоної" зони перевищує і Львівщина. Напередодні в області зафіксували 943 нових хворих на коронавірус. До того ж уже не перший день поспіль перейдено граничну позначку в 65% завантаженості ліжок з киснем. Якщо ж ця ситуація за добу не зміниться, за словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, державна комісія ТЕБ і НС ймовірно вирішить про переведення область у "червону" зону епіднебезпеки.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Червона зона" у Києві з 1 листопада: додаткові обмеження для громадян (відео) "Червона зона" у Києві з 1 листопада: додаткові обмеження для громадян (відео)
Лише за останню добу в столиці захворіла 1451 людина, летальних випадків – 39. В лікарнях ситуація складна.
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
Головні новини України за 21 жовтня: арешт Азарова, Київ і "червона зона" і нові правила пасажирських перевезень Головні новини України за 21 жовтня: арешт Азарова, Київ і "червона зона" і нові правила пасажирських перевезень
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next