Україна може виготовляти вакцини за патентами Pfizer і Merck, — Ляшко

Україна може виготовляти вакцини за патентами Pfizer і Merck, — Ляшко
Попередні дані показували, що таблетки від Merck зменшують ймовірність госпіталізації на 50%.

У Міністерстві охорони здоров'я України висловили надію, що з наступного року Україна зможе почати виготовляти ліки та вакцини проти Covid-19 за патентами американців. Йдеться про такі компанії, як Pfizer і Merck.

Про це в інтерв’ю повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає видання "Факти".

Голова МОЗ зазначив, що Україна зверталася з такою пропозицією до виробників. Зараз ми є у шорт-листі американських компаній Pfizer і Merck.

Якщо подивитися сьогодні, то ми є у шорт-листі й Pfizer, і Merck — Україна як потенційна країна для локалізації виробництва або для того, щоб ми за патентом виробляли на території нашої країни, — заявив Віктор Ляшко.

Він додав, що у нас є всі потрібні потужності для виробництва ліків та вакцин. Також Україна себе змогла зарекомендувати як надійного партнера.

Раніше ми писали про те, як і коли можна отримати третю дозу вакцини від Covid-19.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко
Всі дорослі від 18 років можуть вакцинуватися у найближчому пункті масового щеплення. Тепер не потрібно записуватись заздалегідь у "Дії".
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Loading...
Load next