Як і коли можна отримати третю дозу вакцини від Covid-19: роз'яснення МОЗ

Як і коли можна отримати третю дозу вакцини від Covid-19: роз'яснення МОЗ
Зробити додаткове щеплення можна буде у найближчому пункті вакцинації.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 13 грудня підписав наказ про використання третьої дози вакцини від коронавірусу. Наразі у МОЗ конкретно пояснили, хто і коли зможе його отримати. Про це повідомляє 24 канал.

Зазначимо, що протягом брифінгу 14 грудня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що для того, щоб отримати додаткову вакцинацію, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря.

Зауважимо, що третє щеплення українці будуть мати змогу зробити протягом 28 – 90 днів після другого. Коли людина звернеться до лікаря, то він видасть скерування довільної форми на отримання додаткового щеплення тією вакциною, якою було введено дві попередні дози.

Додамо, що зробити додаткове щеплення можна буде у найближчому пункті вакцинації.

Також головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що після третього щеплення дія COVID-сертифікату не буде продовжуватися. Тобто документ буде чинним 365 днів з моменту отримання другого щеплення проти COVID-19.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ВООЗ рекомендувала бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини
Міністр додав, що для цього вакцин в Україні є достатньо.
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next