Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео)

Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео)
Неймовірна новина надійшла від львівських лікарів. 7 трансплантацій провели наші медики всього за 6 днів! Львівські хірурги пересадили серце, печінку і п’ять нирок — дві родинні і ще три від двох посмертних донорів. Також їм довелося розгорнути з Нацполіцією цілу спецоперацію, щоб встигнути довезти чоловікові донорське серце.

Головний трансплантаційний день розпочався в Івано-Франківську. Адже донорка була саме там. 52-річна жінка померла внаслідок інсульту. Її чоловік і діти вирішили подарувати шанс на життя іншим і підписали згоду на донорство.  

Віддамо дань і шану донору, його родині, які зробили такий гуманний благородний вчинок. Завдяки їхьому поступку вдасться врятувати 4 життя, — Роман Домашич, лікар-трансплантолог, кардіохірург 1 ТМО Львова. 

Для пересадки взяли печінку, дві нирки і серце.  

Єдина інформаційна система трансплантації вирішує: одну нирку отримає реципієнт «лікарні донора». Тож одразу там, в обласній Івано-Франківській лікарні, львівські лікарі допомогли колегам пересадити нирку. Її отримала 30-річна жінка, колишня військова, мама двох дітей. У неї відмовили нирки внаслідок коронавірусу. Інші органи ж чекали пацієнти у Львові.  

Печінку і нирки вирішили довезти автівкою — час, так би мовити, «життя» органів поза тілом це дозволяв. А от серце потрібно було транспортувати надшвидко. Для цього вирішили залучити вертоліт. Та перед операцією стає відомо: через погані погодні умови він не прилетить.  

 

Перед лікарями постає вибір: відмовитися від серця чи їхати машиною. Надворі сніг і ожеледиця, дорога складна. Та медики вирішили ризикнути.  У кардіохірургів було лише три години, щоб серце забилося у грудях реципієнта. На підмогу приїхала Нацполіція.  

Поки команда лікарів із донорським органом прямувала до Львова, там на операційному столі уже лежав реципієнт. 

Пацієнт чоловік 67 років. Пацієнт після 3 інфарктів. Фракція викиду 18. Вкрай тяжкий стан перебував у нас в реанімаційному відділенні на підтримці. Відповідно вищий ступінь пріоритетності таким пацієнтам надається, — Віктор Титюк, кардіохірург, лікар-трансплантолог 1 ТМО Львова. 

Доїхати потрібно було максимум за дві години. В іншому випадку хірурги не встигли б провести операцію. Серце успішно доставили. Після у хірургів була всього година, щоб його пересадити і запустити.  

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання Львова (Фейсбук)

А в цей час під операційною місця собі не знаходять родичі пацієнта. 

Ми майже вклалися в час ішемії — близько трьох годин. Лише дві години зайняла доставка серця з Франківська, бо ж через погані погодні умови вертоліт не вилетів. Будемо надіятися, що все буде гаразд, — розповів лікар після операції.

На щастя, завдяки донорському серцю та оперативній роботі медиків та поліції чоловікове життя було врятоване.

Про інші трансплантації, які провели львівські хірурги за 6 днів, "ПравдаТУТ Львів" розповість вам у іншому випуску. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео) Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео)
Медики Львівської обласної клінічної лікарні від одного донора пересадили нирку та вперше трансплантували серце.
У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце
У Львівській обласній клінічній лікарні помер пацієнт, якому 9 червня пересадили серце. Чоловік помер на десятий день після трансплантації.
У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео) У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео)
Зайвий палець дитині видалили одразу після народження, однак інший був деформованим, тож було необхідне хірургічне втручання.
Loading...
Load next