Близько 60% українців потребують допомоги: в Україні створять національну програму психічного здоров’я

Близько 60% українців потребують допомоги: в Україні створять національну програму психічного здоров’я

Для українців, які постраждали від війни, створять Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що окрім постійних фізичних загроз українці гостро переживають стрес, тому потребують психологічної допомоги.

Війна з усіма її проявами – це надпотужний стрес, який може мати вплив на психіку людей і через кілька років після того, як бойові дії завершаться. Щоб потім не було занадто пізно, вже зараз потрібно турбуватися про психічне здоров’я населення, – йдеться в повідомленні.

Програма психологічної підтримки передбачатиме:

  • Створення моделі надання допомоги із залученням експертів ВООЗ.
  • Побудову системи навчання психологів, психотерапевтів, лікарів-психологів, які працюють у системі більшості міністерств.
  • Навчання психологів, освітян, лікарів методикам психологічної підтримки.
  • Навчання сімейних лікарів, психологів, соціальних працівників, освітян швидких методик психологічної підтримки.
  • Створення реєстру фахівців і методик.

Ініціювала створення програми перша леді Олена Зеленська. Для її впровадження у МОЗ розпочав роботу Проєктний офіс, який очолив міністр Віктор Ляшко. За підрахунками МОЗ близько 60% українців потребують психологічної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ розглядає можливість доставки ліків за допомогою безпілотників.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ
В організації зазначили, що досі не змогли отримати доступ до нужденних в Маріуполі і не мають відомостей про стан здоров'я населення, яке знаходиться в облозі.
Loading...
Load next