В Україну із Франції передали спецмашини для перевезення людей з інвалідністю (відео)

В Україну із Франції передали спецмашини для перевезення людей з інвалідністю (відео)
Автомобілі обладнанні усім необхідним, зокрема й підйомниками для людей, що пересуваються на візку.

Допомога від французьких благодійників. Іноземні колеги передали нашим медикам спеціалізовані машини для перевезення людей з інвалідністю. Автомобілі обладнанні усім необхідним, зокрема, й підйомниками для людей, що пересуваються на візку.


Це є проблема в Україні, що немає спеціалізованого транспорту для перевезення людей з інвалідністю. Тому люди або винаймають якісь машини, щоб перевезти, або просто ці люди з інвалідністю залишаються вдома й ніхто їх не може перевезти. А в цих машинах можна перевозити як людей сидячі, так і в інвалідному візку, — зазначила Діана Дольс, операційна директорка Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція – Україна». 

Там є спеціальні паси для фіксації візка, тобто, особа з інвалідністю, яка перебуває у візку, фіксується з метою безпечного переміщення на візку в транспорті до місця призначення. Це є спеціалізовані автомобілі й вони обладнані якраз під соціальний сектор, але й можуть бути застосовані з медичною метою  в частині евакуації поранених, — розповів Андрій Васько, керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Додамо, що французькі партнери від початку війни в Україні передали вже 77 карет «швидкої» безпосередньо у місця, де зараз тривають активні бойові дії. 

Нагадаємо, у Львові 14 трамваїв та 50 тролейбусів «Електрон» обладнали кондиціонерами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Топ міфів про вакцину
Яких тільки причин не вигадують люди, щоб уникнути щеплення
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
Loading...
Load next