Дороговартісний подарунок від Польщі: у Львові встановили перший комунальний МРТ (відео)

Дороговартісний подарунок від Польщі: у Львові встановили перший комунальний МРТ (відео)

Більше можливостей для діагностики та лікування українських пацієнтів. Відтепер за скеруванням особистого лікаря обстеження МРТ можна пройти безплатно. Це стало можливим завдяки народу Польщі, який подарував нам новий сучасний магнітно-резонансний томограф.
 

На Західній Україні немає іншого такого класу обладнання. Це є надсучасне, саме потужне обладнання по всій західній Україні й власне що, бо ми є самим потужним хабом в Західній Україні, то це обладнання представлене для всіх, хто буде мати потребу в такому обстеженні. Це є і пересічні громадяни, це є і вимушено-переміщені особи й весь фактично хто буде мати потребу в обстеженні на такому обладнанні ми готові та відкриті для допомоги людям, - розповідає директор лікарні святого Луки першого медоб’єднання Львова Василь Трунквальтер.
 

Особливо, це дуже важливо зараз, коли пацієнтів, як потребують швидкої та точної діагностики збільшилось в рази через російську агресію.
 

У випадку лікування пацієнтів із множинними ушкодженнями, які є основною причиною смертності під час збройного конфлікту з російською федерацією дуже важливе значення має візуалізаційна діагностика. Тому магнітно-резонансний томограф є ретельним діагностичним обстеженням ушкоджень, яке потрібне для реконструктивної хірургії або для медичної діагностики. Це поглиблена діагностика, дуже сучасна, дуже новітня. І це було необхідно, - зазначає державний секретар канцелярії Президента Польщі Яцек Шєвєра.
 

Зазначимо, що функціонуватиме апарат на базі Лікарні Святого луки Першого медоб’єднання Львова. Він допоможе швидко, якісно та інформативно обстежувати головний мозок, черевну порожнину, судини, хребет тощо. Працюватиме обладнання цілодобово.
 

Враховуючи потужність даного обладнання та обстеження до 20 хвилин пацієнта, то ми в добу можемо обстежити до 40 пацієнтів на даному магнітно-резонансному томографі. Згідно з медичними гарантіями так, якщо людина має електронне скерування і має медичні гарантії від держави вона повноцінно обстежується безплатно, - зауважує директор лікарні святого Луки першого медоб’єднання Львова Василь Трунквальтер.
 

Додамо, що презентація першого комунального МРТ відбулась під час візиту на Львівщину першої леді Польщі Агати Корнгаузер-Дуди, яка також відвідала один з дитячих медичних закладів та поспілкувалась з маленькими пацієнтами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео) Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)
Тренінги з надання першої домедичної допомоги фахівці медколеджу післядипломної освіти проводять щодня. Вишкіл триває 2 години .
Втратила сім’ю і свої спогади: львівські медики рятують 10-річну дівчинку з Донеччини (відео) Втратила сім’ю і свої спогади: львівські медики рятують 10-річну дівчинку з Донеччини (відео)
Дівчинка дивом залишилася живою. Зі слів очевидців, родичі накрили собою дитину, врятувавши цим їй життя.
Loading...
Load next